Follow us

Τραγωδία στα Τέμπη | Πραγματογνώμονας: "Ο σταθμάρχης έκανε τρία λάθη"

Όσα είπε ο πραγματογνώμονας Τροχαίων και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αναστάσιος Δέδες

Καλεσμένος στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή στο Mega με την Νίκη Λυμπεράκη ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο πραγματογνώμονας Τροχαίων και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αναστάσιος Δέδες.

Ο ίδιος μιλώντας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρθηκε στον σταθμάρχη λέγοντας πως όπως φαίνεται, για τον ίδιο, ήταν τρία τα λάθη που έκανε. Πιο αναλυτικά ο κ. Δέδες είπε αρχικά: "Από όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, θα υποβάλλω δύο ρητορικά ερωτήματα τα οποία εάν απαντηθούν θα οδηγήσουν εκεί που πρέπει. Το πρώτο είναι εάν γνώριζε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως το σύστημα που έπρεπε να κάνει επιτήρηση σωστής λειτουργίας του τρένου, δεν υπήρχε. Εάν το γνώριζε έθεσε σε κίνδυνο όλους τις επιβαίνοντες. Το ίδιο ισχύει και για την Hellenic Train".

Στην συνέχεια συμπλήρωσε τα εξής: "Το μόνο που προκύπτει αρχικά, είναι πως ο σταθμάρχης έκανε τρία λάθη, δεν έκανε ένα. Το πρώτο ήταν πως άφησε την παράκαμψη αριστερά ενώ έπρεπε να την έχει μεταθέσει στη ευθεία. Το δεύτερο είναι πως αφού έφυγε το τρένο έπρεπε να κατέβει, γιατί το λέει ο κανονισμός, ο ίδιος να ελέγξει προς τα που πηγαίνει το τρένο. Και το τρίτο αφού είχε μπροστά του το πάνελ εφόσον ακολουθεί την λοξή πορεία αριστερά έπρεπε να δει πως αφού είναι αναμμένα τα δυο πορτοκαλί λαμπάκια λοξά, έχει κάνει λάθος κι έχει στείλει το τρένο σε λάθος κατεύθυνση" ενώ όπως υποστήριξε ο πραγματογνώμονας δεν θα έπρεπε να είναι μόνος του αλλά να έχει και κάποιον άλλον μαζί του την ώρα της υπηρεσίας ασχέτως εκπαίδευσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα