Follow us

Aide-mémoire | Οι φήμες για τον Αρναούτογλου & η σειρά που σίγουρα πρέπει να δεις

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

The Friend

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Πρεμιέρα για τον τρίτο κύκλο και ουσιαστικά φινάλε έκανε το "Έτερος Εγώ". Η ιδιαίτερη σειρά, που φλέρταρε με το Netflix και τελικά έκανε διάσημο τον Σωτήρη Τσαφούλια, επανήλθε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, ικανοποιώντας πλήρως τους φανατικούς της θεατές. Εμένα τέτοιες παραγωγές, κάπως σκοτεινές και "βαριές" του γούστου μου δεν είναι, ωστόσο δεν μπορώ να παραλείψω πως μιλάμε για ένα τεράστιο hit μυθοπλασίας με εξαιρετικό καστ. Θα πάρω απόσταση βέβαια από το τι λέμε "επιτυχημένο" όταν αυτό δεν περνά σε πρώτη προβολή από την ελεύθερη τηλεοπτική αγορά γιατί δεν μπορεί να μετρηθεί απέναντι στον πιθανό ανταγωνισμό του. Ότι έκανε αίσθηση και άνοιξε τον δρόμο για παραγωγές σε πλατφόρμες στην Ελλάδα είναι το μόνο σίγουρο.

Ήδη ο Σωτήρης Τσαφούλιας ετοιμάζει τη νεά του τηλεοπτική δουλειά, πάντα για την COSMOTE TV, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Όπως σας έχω ξαναγράψει πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου "17 κλωστές" που έγραψε ο Πάνος Δημάκης, γνωστός ως "Γεράκι" του "The Chase". Εξαιρετική "συνταγή" φαίνεται, μένει να επιβεβαιωθούμε κιόλας.

Απορώ γιατί κυκλοφορούν δημοσιεύματα και διαρρέονται πληροφορίες για δουλειές ή έστω συζητήσεις που δεν έχουν "κλειδώσει" ως τελειωμένες υποθέσεις. Αφήστε οι άνθρωποι να δώσουν τα χέρια, αφήστε να δουν πώς θα δουλέψουν παρέα πέντε πρόσωπα, κυρίως αν δουλέψουν και μετά ας σπεύσουμε να μιλήσουμε για συμφωνίες.

Ο Μιχάηλ Ταμπακάκης τα είπε υπέροχα στην Ελένη Μενεγάκη. ""Η Φωτεινή και εγώ το θέλουμε πιο hardcore απ' ό,τι είναι δηλαδή πολλά πράγματα απ' όσα έχουν γίνει εμείς τα θέλαμε διαφορετικά. Είμαστε σε αυτήν τη γενιά οπότε τα βλέπουμε πιο kinky τα πράγματα" είπε ο πρωταγωνιστής του "Μαύρου Ρόδου" και συμφώνησα απόλυτα. Οι ιστορίες που βλέπουμε στις τηλεοπτικές σειρές, σε μεγάλο βαθμό, είναι εκτός πραγματικότητας και απορώ γιατί. Τον ρωτούσαν σε συνέντευξη τις προάλλες αν μοιάζει με τον ήρωα που υποδύεται. Πολύ πιθανό να σου απαντήσει θετικά βλέπεις, μιας και είναι πολύ φυσικό κάποιος στα 20something του στις μέρες μας να ξελογιάζει όμορφες καλόγριες. Γενικά είπαμε μυθοπλασία, αλλά στο τέλος οι ιστορίες δεν ακουμπούν καν σε ρεαλιστικές καταστάσεις. Και για μένα αυτό είναι λάθος.

Μόνο η "Γη της Ελιάς" μπορεί και να προσεγγίζει λίγο την κανονική ζωή. Ωστόσο το "Μαύρο Ρόδο" κερδίζει σε διαλόγους. Τους το δίνω αυτό!

Μας την είπε και λίγο ο Γιώργος Λιάγκας για τις ειδήσεις του τηλεοπτικού τοπίου. Και αυτές που μαθαίνονται αλλά δεν ισχύουν, αλλά και για αυτές που δεν μαθαίνονται ποτέ και είναι ακόμα σημαντικότερες. Εγώ θα επισημάνω πως ό,τι προκύπτει ως φυσική συνέπεια ενός ντόμινο είναι το μόνο που περπατάει μόνο του. Οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι επειδή κάποιος το αποκαλύπτει. Τουλάχιστον εγώ δεν θα ξυπνήσω ένα πρωί να ψυχανεμιστώ κάτι και να αρχίσω τις ερωτήσεις. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ό,τι διαβάζετε από δω κι από εκεί σε επίπεδο είδησης αυτή τη στιγμή έχει και τον άνθρωπο που το σπρώχνει. Γνώμη μου.

Αιώνιο συμπέρασμα βέβαια είναι πως τα πιο σημαντικά δεν μαθαίνονται ποτέ. Ανακοινώνονται ηχηρά.

Τελικά ο ΑΝΤ1 πήρε το "μήνυμα" και επιστράτευσε τις εξαιρετικές σειρές του ΑΝΤ1+ στο πρόγραμμά του. Εξακολουθώ να ψάχνω το νόημα της ύπαρξης αυτής της πλατφόρμας αφού όλα θα μπορούσαν να ανήκουν εκ προοιμίου στον ίδιο τον ΑΝΤ1 και να τον κάνουν κυρίαρχο. Πάντως το γλυκύτατο "The Friend" με τον Γιώργο Χρυσοστόμου θα έπρεπε να το δει το ευρύ κοινό. Είναι έξυπνο, νεανικό, σύγχρονο και κάπως σαν ενήλικο παραμύθι. Τώρα για τη "Γέφυρα" εγώ δεν πέφτω και στη φωτιά, κακά τα ψέματα. Το ότι τα επιστρατεύουν βέβαια δείχνει κάτι, πήραν μπρος επιτέλους.

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί εμένα τα "Νούμερα" του Δεληβοριά να μη με έψησαν ποτέ, αν εξαιρέσεις την cameo εμφάνιση της Φαίης Σκορδά, αλλά αυτή την Παρασκευή μπορεί και να τα δω. Σε replay έστω. Είναι guest ο Γιώργος Καπουτζίδης, που μου έχει λείψει σαν ηθοποιός και μάλιστα σε κάποιο κωμικό ρόλο. Μια εξαιρετική αφορμή να δω τον Γιώργο Καπουτζίδη στην τηλεόραση ξανά. Μέχρι εκεί.

"Και να έλεγα αυτό που ήθελα δεν θα το έπαιζε η παραγωγή γιατί δεν θα τους άρεσε. Το έχω δει και τώρα που βγήκα. Για περίπου δέκα ημέρες δεν έδινα προσωπικές συνεντεύξεις και είχα φάει μια "κόκκινη κάρτα” από την παραγωγή γιατί δεν έκανα κάποια πράγματα που μπορεί να ήθελαν και δεν έπαιζα πουθενά” είπε στη Φαίη Σκορδά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος στην πρώτη του εμφάνιση μετά το "Survivor All Star". Εγώ θα πω ό,τι ακριβώς πιστεύουμε για τη ροή του συγκεκριμένου reality επιβεβαιώνεται από τη δήλωση αυτή. Για την ανάρτηση με το τσίρκο, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος είπε: "Κατάλαβαν όλοι πού απευθύνεται. Δεν θέλω να το εξαντλήσω τόσο πολύ και έχω νομικά προβλήματα που μέχρι στιγμή δεν υπάρχουν". Τους έδωσε στεγνά, μέσα στην έδρα τους, δηλαδή το "Πρωινό μας".

Ο Σταμάτης ευτυχώς που δεν μπήκε στο "MasterChef". Είπαμε παιδιά, να γυρίσουν αυτοί που συμπαθούσαμε, μη γυρίσουν και τα νεύρα μας μαζί. Ώρες είναι να μου φέρετε και τον Μπόμπενα. 18% χθες βέβαια, κατά τα άλλα ο Αντωνάτος ήταν τρελός που έλεγε πως "Survivor" και "MasterChef" θα παραβγαίνουν για τη νίκη μέχρι το τέλος της σεζόν.

"Με ενόχλησε που έλεγαν ότι έγινα γνωστός λόγω της Μαίρης, αλλά δεν ήταν πολύ λάθος" δήλωσε ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης σε μία ολόσωστη δήλωση. Έγινε γνωστός μέσω μιας σχέσης του, ωστόσο τον ξέρουμε επειδή παίζει για χρόνια σε μια συμπαθέστατη σειρά, τη "Μουρμούρα" και είναι εξαιρετικός στον ρόλο του. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ας το πάρουμε απόφαση.

"Τον κοιτάζω στις συνεντεύξεις του και είναι πάντα ο ίδιος ανεξάρτητα με το ποιος κάθεται απέναντί του, αυτός είναι ο ίδιος. Δε μπαίνει στον άλλον, είναι αυτός και όποιος θέλει να τον πλησιάσει, να συζητήσουν… Πολύ μου άρεσε. Απλά το λέω" είπε η Ελένη Μενεγάκη για τον Γιάννη Τσορτέκη. Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην εμφανιστεί και στην "Ελένη", όταν έρθει η ώρα, με το χαρακτηριστικό δερμάτινο μπουφάν.

Πάντως κάποιες πλευρές επιμένουν πως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα ήταν ιδανικός για το ψυχαγωγικό σκέλος της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1. Όχι εγώ. Συζητήσεις κάποιες πλευρές επιμένουν πως έγιναν. Συζητήσεις; Κρούσεις; Σκέψεις; Δεν ξέρω. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι πολυεργαλείο, έμπειρο και ικανό. Από την άλλη το "The 2Night Show" είναι κουρασμένο. Ίσως και να έχει κάνει τον κύκλο του κατ' εμέ. Ειδικά όταν από τη late night ζώνη έχουν περάσει πια πιο ενδιαφέροντα concepts, όπως το "Αυτός κι ο άλλος", το "Έλεος!" και κάποια ακόμα.

Τι δεν θα έδινα να υπήρχε το "ΟΛΑ!" στον αέρα. ΕΚΠΟΜΠΑΡΑ.

Σχετικά με την πρωινή ζώνη πάντως βρίσκω λογικό το ενδεχόμενο να θέλει ο Γιώργος Λιάγκας να θέλει να διατηρήσει τον αμιγώς ειδησεογραφικό χαρακτήρα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια το "Πρωινό" τη στιγμή που του ανοίγεται ένας εξαιρετικός δρόμος μπροστά του. Που θα τον οδηγήσει -ίσως- στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Δεν λέω πως θα γίνει κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά το θεωρώ απίθανο. Αλλά ναι, θα ήταν ένα λογικό σενάριο.

Απέφυγε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος να μιλήσει για τη Μαρία Κίτσου. Αντ' αυτού επέλεξε να αναφερθεί στο Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση των σπουδών των αποφοίτων σχολών παραστατικό τεχνών. Γιατί είναι λογικό να ζητάς από την Τσιμτσιλή και τη Μελέτη να βγουν μπροστά. Εγώ θα έλεγα πως μια χαρά λένε το αφήγημά τους οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους.

Οι lifestyle εκπομπές τη δουλειά τους κάνουν. Αν οι ηθοποιοί θέλουν να μιλήσουν για το πρόβλημα που απασχολεί τον κλάδο τους, να μιλήσουν σε δημοσιογράφους ενημερωμένους για το θέμα και να μην πιέζουν lifestyle ρεπόρτερ που κατά τ' άλλα γνωρίζουν πότε ανέβασαν φωτογραφίες χωρίς μπλουζάκι και πότε είπε το τελευταίο "οχι" ο Ντάνος στο "Survivor All Star". Το να στριμώξεις λεκτικά έναν δημοσιογράφο μιλώντας σε ένα μπάνερ στο πλαίσιο προώθησης μιας δουλειάς δεν το βρίσκω πολύ σωστό.

Ολόσωστη η τοποθέτηση Ψινάκη για τον διαμοιρασμό της πίτας της τηλεθέασης. "Τώρα αυτό που λένε "Φέρε 12%" και είναι επιτυχία είναι γιατί το 100% δεν είναι 100%, είναι 65%. Το 35% είναι αυτό που λέμε "others" οπότε υπάρχουν 6-7 κανάλια που μοιράζονται το 65%" είπε στην κάμερα της Φαίης Σκορδά και είχε απόλυτο δίκιο. Αλλά άντε να το αναλύσεις αυτό.

Διάβαζα το πρωί μια "είδηση" πως ένας πρωταγωνιστής των "Παγιδευμένων" με τεράστιο γκελ στο γυναικείο κοινό έκανε μανούρα σε καφέ που πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της σειράς επειδή ένας θαμώνας του καφέ τους τράβηξε μια φωτογραφία με το κινητό του. Από τη μία, αν έκανε μανούρα, λάθος του γιατί φαντάζομαι οι άνθρωποι τον θαυμασμό τους εξέφραζαν προσπαθώντας να τους φωτογραφήσουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Από την άλλη, πότε βρεθήκαμε στο 2001 και κάνουμε ρεπορτάζ όπως η Ντίντα από το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;". Δεν είχαμε τελειώσει με αυτά καιρό τώρα; Τόση κιτρινίλα προς τι; Κέρδισε κάτι ο θεατής που κάναμε διάσημη τη μανούρα στα γυρίσματα;

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα