Follow us

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 5 από τους 58 διασωθέντες - Εντονότερη πλέον η "οσμή του θανάτου"

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία σε Τουρκία και Συρία. Εντονότερη η οσμή του θανάτου, λένε στελέχη της ελληνικής αποστολής.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Σεισμός στην Τουρκία

"Έχει γκρεμιστεί το ‘χειρουργείο’, και πρέπει να χειρουργήσεις στη βεράντα αλλά και εκεί δεν έχεις φως, κρεβάτι ή νυστέρι", έτσι περιγράφει στέλεχος του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.

Έχει αποδεκατιστεί η Πολιτική Προστασία της Τουρκίας, καθώς εκατοντάδες στελέχη της στις πληγείσες περιοχές έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται. Εκατοντάδες κρατικά οχήματα (λεωφορεία, βανάκια, ασθενοφόρα, τζιπ, οχήματα πολιτικής προστασίας, μπουλντόζες, φορτηγά, γερανοφόρα) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορές και διασώσεις, είναι παροπλισμένα, καθώς οι οδηγοί τους είναι νεκροί, ενώ δεν υπάρχουν κλειδιά τους για να τα οδηγήσουν άλλοι. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία φαντάζει ανήμπορη ακόμη και να υποδεχθεί την ανθρωπιστική βοήθεια που τις στέλνουν διάφορες χώρες, επισημαίνουν Έλληνες αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 10 ισοπεδωμένες πόλεις και σημεία που δεν έχουν φθάσει ή δεν έχουν ερευνήσει τα σωστικά συνεργεία, ανεβάζουν τις εκτιμήσεις αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων σε 60.000, νούμερο όμως που μπορεί να γίνει και εξαψήφιο.

Διάβασε περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα