Follow us

Aide-mémoire | Η αλήθεια για τις δηλώσεις του Βέρτη για την ερωτική του ζωή & το παράνομο ζευγάρι του Survivor

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Νίκος Βέρτης

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Η εβδομάδα ξεκινά με ένα υπέροχο media-κό μπέρδεμα που αποδεικνύει στην πράξη ότι σε "viral" θέματα ελοχεύουν μπανανόφλουδες. Αν google-άρεις τις τελευταίες μέρες τις λέξεις Νίκος Βέρτης θα εμφανιστούν δεκάδες αναρτήσεις για κάποιες οριακές δηλώσεις του, που αφορούν στη σεξουαλική του ζωή και το αν είναι gay. ΟΚ καταλαβαίνω πως εδώ η διάθεση κλειδαρότρυπας έχει πετύχει διπλό τόλουπ και όλοι θέλουν να διαβάσουν τις δηλώσεις τις αυτές, ακριβώς όπως η γιαγιά στο "Παρά 5" ρώταγε "η Βίσση πόσο είναι;".

Οι περιβόητες δηλώσεις του Νίκου Βέρτη λοιπόν ανήκουν σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "People" το 2014. Το 2014! Κανένας δεν μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί πως το περιοδικό "People" δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια. Γενικά κανένας δεν σκέφτηκε. Το έγραψε κάποιος στο διαδίκτυο σαν να έγινε σήμερα και αφού γράφτηκε φυσικά και θα ισχύει. Άρα σπεύσαμε όλοι να τις αξιολογήσουμε ως τωρινές δηλώσεις και φυσικά να του ασκηθεί κριτική.

Για να καταλάβετε τη διαφορά στην αντιμετώπιση, το 2014 με τις δηλώσεις αυτές δεν είχε ανοίξει μύτη. Ουδείς ασχολήθηκε τόσο. Σήμερα όμως, που η αυτοδιάθεση στο κρεβάτι ή στο outing είναι σε τελείως διαφορετικό status, όλοι ασχολήθηκαν. Ή τουλάχιστον έκαναν κλικ.

Για παράδειγμα, το πρωινό του "Pride Radio" με τον Αργύρη Αγγέλου, τη Zoe Pre και τον Παύλο Χάπιλλο, πήρε θέση και σχολίασε ακριβώς όπως θα έπρεπε μια τέτοια αφενός δήλωση αφετέρου και δημοσιογραφική ερώτηση. Η κοινωνία έχει μετατοπιστεί, δεν γίνεται να αναγκάζεις τον άλλο να σου πει λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής, ειδικά αν αυτό προκύπτει από φήμες που κυκλοφορούν. Αν θέλει ευχαρίστως να πει ό,τι θέλει. Αλλά να τον αναγκάσεις πλέον να "απολογηθεί" για φήμες, είναι πασέ και αχρείαστο. Επίσης, φτάσαμε ευτυχώς σε ένα σημείο που δεν παραλληλίζουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός με φήμες που αφορούν την καταγωγή ή την "ποιότητά" του ως άνθρωπος. Ακούστε όσα είπαν, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την άλλη, για να είμαστε ειλικρινείς καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Κάποιος γράφει ό,τι θέλει, όπως το θέλει, όταν το θέλει -ή τον βολεύει- το κάνει viral εκμεταλλευόμενος το όνομα κάποιου διάσημου προσώπου και τελικά κινητοποιεί ένα κύκλωμα απαντήσεων και σχολίων. Λάθος (μας) όλο.

Το μόνο σωστό που μπορείς να πεις σήμερα για τον Νίκο Βέρτη είναι πως έβγαλε καινούργιο τραγούδι.

Απόλυτα επίκαιρη, από την άλλη πλευρά, η Ναταλία Γερμανού επέστρεψε μετά από μικρή απουσία λόγω μιας περιπέτειας υγείας που είχε. Η Ναταλία πραγματικά παρουσιάζει μια εκπομπή που #Kalytera δε γίνεται να την κάνεις και έκανε ένα προφανές σχόλιο για τα θέματα που μας αφορούν, μεταξύ αυτών και την είδηση της απομάκρυνσης ενός ομόφυλου ζευγαριού από επιχείρηση εστίασης εκτός Αθηνών -δεν έχει σημασία το πού, ας μην στιγματίζουμε πόλεις και τουριστικούς προορισμούς- επειδή είχαν κάποιο τρυφερό τετ-α-τετ, γεγονός που ενόχλησε τους εργαζόμενους (;) ή τους παραβρισκόμενους. Ποτέ δεν μάθαμε. Γιατί κι αυτό, έτσι γράφτηκε, έτσι αναπαράχθηκε. Τουλάχιστον η Ναταλία τα είπε ωραία, όπως έπρεπε να τα πει κάθε νοήμων άνθρωπος το 2023. Και όχι το 2014, που μίλησε ο Βέρτης.

Αυτό που είπε η Ναταλία δεν έχει να κάνει μόνο με το περιστατικό, έχει να κάνει με την κοινωνία. Μην αρχίζετε τα "πήρε η θέση η Ναταλία για κάτι που δεν είδε". Η Ναταλία πήρε θέση για μια σταθερά της κοινωνίας μας, κυρίως. Αυτό αρκεί για να την κάνει επίκαιρη, σωστή και φυσικά παρεμβατική, ενώ γνωρίζεί πως απευθύνεται σε ένα ξεκάθαρα συντηρητικό κοινό.

Εξαιρετικά ενορχηστρωμένο βρήκα το love story της Καρολίνας και του Μάριου στο "Survivor". Πότε έπαιξε το τρέιλερ, πότε έκλεισαν για καλεσμένο στο "γεια σου" τον Μπο, πότε βγήκε η είδηση για την Ελευθερία Ελευθερίου και οι φήμες για είσοδό της στο reality, πότε Bούδας πότε Κούδας, πότε Ιησούς και Ιούδας. Δηλαδή εσείς βρε παιδιά πότε προλάβατε, πότε τα 'πατε, ένας Θεός ξέρει. Ευτυχώς τις Κυριακές δεν έχει "Σασμό" και όλο αυτό δεν έγινε για κάτι λιγότερο από 25%.

"Εξαιρετική" και η διαχείριση του θέματος από τον Μπο στον αέρα του "γεια σου". Τα είπε και χύμα και τσουβαλάτα, πράγμα που στα μάτια μου το κάνει πιο ύποπτο το όλον. Και όπως είπε ο Νίκος Μουτσινάς "έχουμε δει πολλά". Το να ρωτάς βέβαια τον Μπο αν θα ήθελε να μπει στο "Survivor" τώρα, επισημαίνοντας πως κάνει και πυγμαχία, ε είναι λίγο ακραίο.

Το καταλαβαίνετε πως τουλάχιστον 2-3 εκπομπές έχουν ήδη υπονοήσει πως είναι στημένο όλο αυτό, έτσι;

Να ξέρετε ότι ολοένα και περισσότεροι τηλεθεατές μιλάμε για ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό πόστο Σαββατοκύριακου, αυτό το 12-2 που έπιασε η Μπακοδήμου με το ανανεωμένο "γεια σου". Αν η ζώνη χτιστεί, μιλάμε για μια τελείως διαφορετική εκπομπή που αξίζει να τη βλέπεις. Σε σωστή ώρα, μετά από ενημέρωση, μετά από τον καφέ. Και μετά τη Μπακοδήμου, πας στη Ναταλία. Τι χάνεις; Μα φυσικά το "DOT", το οποίο αξίζει κυρίως για τον καλεσμένο, που μπορείς να βρεις και λίγο αργότερα στο YouTube.

Ήταν τελικά χτύπημα κάτω από τη μέση, όπως είπε ο Κώστας Τσουρός στη "MEGA Καλημέρα", το tweet του Δημήτρη Οικονόμου για τον Αντώνη Κανάκη, θυμίζοντας την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου; Δεν είμαι σίγουρος. Προφανώς και είναι μια άβολη συνθήκη. Από την άλλη, το "Ράδιο Αρβύλα" έχει φανεί τόσο σκληρό με την Ενημέρωση του ΣΚΑΪ -και τον ΣΚΑΪ γενικότερα- στην κριτική του, που δεν ήταν απίθανο κάποια στιγμή ένα πρόσωπο του Φαλήρου να απαντήσει.

Παραδέχομαι πως η μόνη σειρά που μου κινεί το ενδιαφέρον είναι οι "Παγιδευμένοι". Διαβάζω κάθε σπόιλερ, βλέπω κάθε preview επεισοδίου, παρόλο που τα... καλύτερα γνωρίζω πως ακόμα είναι μπροστά σεναριακά. Μπράβο στον ΑΝΤ1, που αν μη τι άλλο με μια σειρά που δεν μου γέμιζε αρχικά το μάτι κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Αν είχε καταφέρει να βγει και η "Μάγισσα" φέτος θα μιλούσαμε για λαμπρές επιλογές στο prime time.

O Νίκος Μουτσινάς κάνει το καλύτερο "Survivor Panorama" που έχει ever στον αέρα του ΣΚΑΪ. Να τα λέμε κι αυτά. Σπαρταριστός, ατακαδόρος και ξέρει σίγουρα τι λέει. Αυτός είναι ο Νίκος Μουτσινάς που μας αρέσει.

Aide-mémoire | Η αλήθεια για τις δηλώσεις του Βέρτη για την ερωτική του ζωή & το παράνομο ζευγάρι του Survivor

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/constantinosantonatos
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα