Follow us

Aide-mémoire | Ο Πετρετζίκης στο MasterChef, η Ηλιάνα στο My Style Rocks & τα τηλεοπτικά hot or not των φετινών εορτών

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Aide-mémoire

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Kαλησπέρα, καλή χρονιά και ό,τι καλύτερο επιθυμεί ο καθένας για τη ζωή του να το βιώσει. Δεν υπάρχει κάτι πιο ουσιώδες για ευχή νομίζω πια, μιας και καταρρίπτοντας όλα αυτά τα "πρέπει" της καθημερινότητάς μας, όπως τη γνωρίζαμε, καταλήγω στο ότι δεν πρέπει να προβάλεις τη δική σου πρόθεση πάνω στην καλοτυχία του άλλου. Η δική σου "ευτυχία" μπορεί να είναι ένα στενό... ζιβάγκο στον άλλο.

Από τις μέρες των εορτών κρατώ λίγα πράγματα τηλεοπτικά. Θα πω ότι καταχάρηκα που πλέον γνώριζα ότι δίχως εξτραβαγκάντζες και εμφανίσεις... έκπληξη είχαμε τη Ρούλα Κορομηλά ως οικοδέσποινα σε αξιοπρεπή μουσικά, εορταστικά προγράμματα. To βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων η βραδιά με την Πάολα και τον Γιάννη Πλούταρχο ήταν εξαιρετική, όπως ακριβώς και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον Πάνο Κιάμο. Επιλογές μου και τις δύο βραδιές το MEGA.

Στον ανταγωνισμό είχαμε από τη μία "Just The 2 Of Us" -που ή το βλέπεις, το γουστάρεις, το απολαμβάνεις ή που δεν θες τέτοια βράδια να δεις κάτι τέτοιο και επιλέγεις τις "κλασικού" τύπου επιλογές- και την παραμονή Πρωτοχρονιάς έκανε την εμφάνισή του το "1,2,3... 2023" της ΕΡΤ1 με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Που έμοιαζε πολύ με το "Στην υγειά μας", χωρίς να είναι. Όπως ακριβώς συνέβαινε και με το "Ό,τι αγαπώ" του Γιάννη Μπέζου, που έμοιαζε περισσότερο με "Στην υγειά μας". Στο "Just The 2 Of Us" έτυχε να συντονιστώ την ώρα της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή με τις ΜΕΛΙSSES που άξιζε να τη δει κανείς. Η ΕΡΤ, ενώ επί τούτου συντονίστηκα με έχασε με το άνευρο μουσικό πρόγραμμά της.

Μου φάνηκε ωραία η σύνδεση με το Σύνταγμα. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ένας άξιος παρουσιαστής, με μπρίο και ποιότητα λόγου. Η Τζένη Μελιτά είναι ένας άνθρωπος με πηγαία καλή διάθεση, ταλέντο στην τηλεόραση και ένα όμορφο branding γύρω από το όνομά της που την κάνει να ξεχωρίζει. Ως εκ τούτου, η κοινή τους παρουσία στην αλλαγή του χρόνου εμένα μού άρεσε, στο πλευρό του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Όμορφο και το πρόγραμμα των Φραγκούλη και Περρή. Στην ουσία θα μπορούσε η "επένδυση" της ΕΡΤ να γινόταν στη live αναμετάδοση μιας περισσότερο "τηλεοπτικής βραδιάς" από το Σύνταγμα, παρά σε ένα μέτριο κονσέρβα πρόγραμμα που εξελίχθηκε σε κράμα "Μουσικού Κουτιού" και "Στην υγειά μας". Στο πιο... μικρό. Μιεχ, μιεχ.

Κακά τα ψέματα, το ντουέτο Σεργουλόπουλο- Μελιτά με έχει κερδίσει καθυστερημένα. Μπορεί στην αρχή η "Πρωία" τους να μη με συγκίνησε, αλλά στις αξημέρωτες επαναλήψεις βλέπω μια ανάλαφρη, σύγχρονη εκπομπή, με ένα εξαιρετικό ντουέτο προσώπων, παρεμβατικότητα στην επικαιρότητα, ευφυή σκετς και ευχάριστες συνεντεύξεις. "Στούντιο 4" δεν είναι σε καμία περίπτωση, ούτε και πρόκειται ούτε και θέλουν/-με να γίνουν, αλλά είναι μια πολύ αξιόλογη επιλογή.

Να φοβάστε τις εορταστικές περιόδους που δεν σου κάνει καθόλου αίσθηση η απουσία των σειρών. Το τέλος του "Maestro" με οδήγησε στη συνειδητοποίηση πως δεν υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες, σύγχρονες σειρές. Πέρα από τους "Παγιδευμένους" που περιμένω πώς και πώς να επιστρέψουν, άντε και λίγο "Μαύρο Ρόδο" να παίζει στο background ώρας φαγητού. Εναποθέτω τις ελπίδες μου στο "Milky Way". Από "Σασμούς", "Ελιές", "Παραδείσους", "Φυγάδες" και λοιπές νεόκοπες και ρετρό... "Λάμψεις", προτιμώ να βλέπω σε replay tv τον "Επαναστάτη Ποπολάρο", όπως και έκανα τις ημέρες των εορτών. Όχι πως δεν θα τα ξαναδώ, φυσικά και θα αρχίσω ξανά να βλέπω εναλλάξ επεισόδια, αλλά αυτό το ραντεβού με το νέο επεισόδιο Παπακαλιάτη δεν είναι.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να ενδιαφέρει τόσο το δράμα, όπως και η βαριά επικαιρότητα τους τηλεθεατές. Πρώτες μέρες του χρόνου και άκουγες για μια μάνα που κατηγορείται πως σκότωσε το μωρό της, για αποκαλύψεις για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για μπόνους πληροφορίες για τα γνωστά τηλεοπτικά δράματα, "Κιβωτούς" και λοιπά. Θα ήθελα ο Γιώργος Λιάγκας να επανέλθει στην infotainment διάθεσή του, δεν είναι ωραίο να βαραίνει τόσο το "Πρωινό". Δεν φτάνει η Ζήνα, ο Ευαγγελάτος και τα δελτία;

Παρακολούθησα -φυσικά- τη Φαίη Σκορδά στον Νίκο Μουτσινά. Η οποία έδωσε τις απαντήσεις που ήθελε για την πορεία του "Πρωινού μας" στον ΣΚΑΪ. Η Φαίη δεν είναι αμελητέα ποσότητα για την ελληνική τηλεόραση, είναι μια καλή παρουσιάστρια και με προσωπική απήχηση στο κοινό (της). Η είσοδός της στα live του "The Voice" θα πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε και η ίδια να επωφεληθεί της παρουσίας της στην prime time του Σαββάτου και το show να πάρει νέα πνοή.

Τα πρωινά των εορτών στο πατρικό μου παρακολούθησα πολλή Κατερίνα Καινούργιου. Η μαμά μου δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες, οπότε αυτό σημαίνει κάτι. Είδα θέματα ευχάριστα, είδα θέματα δυσάρεστα, είδα και θέματα που δεν θα ήθελα καν να δω στην πρωινή ζώνη. Και εντάξει όταν παίζει την premium θεματολογία, που ξεκάθαρα είναι αρκετή και πλήρης. Αυτά τα αχρείαστα θέματα με Αποστολόπουλο, Μαλιωτάκη και λοιπούς περιοδεύοντες τηλεοπτικούς θιάσους, ποιος τα θέλει; Καλά τα είπε κατόπιν η ΚατΚαιν, τόση κακία χρονιάρες μέρες, ποιος ο λόγος;

Ήταν και το GNTM που ολοκληρώθηκε σε μία -κακά τα ψέματα- άβολη μέρα για τους τηλεοπτικούς συντάκτες. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα GNTM ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς του άξιζε, με σεβασμό σε αυτό που είναι η ίδια η εκπομπή. Χρόνο με τον χρόνο καλό είναι να καταλαβαίνουμε πως όταν υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, κάθε εκπομπή καταλαμβάνει σαφώς μικρότερο χώρο σε τηλεθέαση από αυτό του παρελθόντος, χωρίς να κάνει κάτι λιγότερο από αυτό που έκανε και πριν. Μια χαρά GNTM ήταν. Μακάρι να συνεχίσει με νέο καλύτερο κύκλο, να γουστάρουμε ακόμα περισσότερο. Periodt.

Επιστρέφοντας στο "J2US" να πούμε ένα ηχηρό "μπράβο" στους θεατές που επιβράβευσαν με την πρώτη θέση τον Λευτέρη Μητσόπουλο και τη Λόλα, κατά κόσμον Αντώνη Παπαηλία. Ο τηλεθεατής μάλλον δείχνει πως έμαθε να αγκαλιάζει τη διαφορετική πρόταση με σεβασμό και αποδοχή, ειδικά όταν αυτή η "διαφορετική" επιλογή σερβίρεται με παρονομαστή το ταλέντο, τη δουλειά και τον σεβασμό στη μοναδικότητα του καθενός μας. Και πολύ ευφυής τρίπλα του Alpha να ανακοινώσει νέο κύκλο "J2US", βλέποντας την απήχηση που έχει.

Ιδανική επιλογή για το άτυχο "Γεια σου" η Νάνσυ Παραδεισανού στη θέση της Μαριλούς Ρεπαπή. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθείς γιατί το λέω αυτό, ούτε γιατί το λέω πριν δω την εκπομπή. Η Νάνσυ είναι τηλεοπτικό όχημα παντός καιρού. Ξέρει ποια είναι η δουλειά της, δεν απλώνεται με αυτοθαυμασμό πέρα από αυτό που μπορεί, γνωρίζει τι προσφέρει στον αέρα μιας εκπομπής. Και κυρίως είναι ικανή να το προσφέρει. Καλή επανεκκίνηση για τη Μαρία Μπακοδήμου, της αξίζει μια καλή πορεία από εδώ και πέρα.

Ο Άκης Πετρετζίκης -πληθαίνουν οι φήμες που λένε πως- επιστρέφει ως guest κριτής στο MasterChef. Επιτέλους! Έπρεπε να τον είχαμε δει καιρό πριν στο show. Άλλωστε δικαιωματικά είναι η απόδειξη πως το MasterChef μπορεί να παράξει σταρ του χώρου. Άντε να αρχίσει να έχουμε να βλέπουμε κάτι που δεν σου καίει τον εγκέφαλο από τον χώρο του reality.

Ούτως ή άλλως η επέλαση του Survivor κατά τον επόμενο μήνα θα είναι τόσο ισοπεδωτική που -φαντάζομαι- δεν θα μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Μόνος λόγος να συντονιστώ είναι ο Κωνσταντίνος Βασάλος, σε μια καλή σεναριακή εκδοχή με την Ευρυδίκη Βαλαβάνη. Άντε και ο Ηλίας Γκότσης, γιατί είναι πραγματικά αστείος στο TikTok. Όλο το υπόλοιπο μού φαίνεται β' εθνική. Εσάς που σας αρέσει, να το δείτε. Θα είναι σίγουρα επιτυχημένο, θα είναι σίγουρα ιντριγκαδόρικο, θα είναι σίγουρα πιασάρικο, θα είναι ξεκάθαρα -σύντομα- κουραστικό και όχι του γούστου μου. Ξέρω τη μέθοδο "ανάπτυξης" χαρακτήρων που ακολουθεί η παραγωγή πια, είναι αναμενόμενο πως όλοι μια μέρα θα βρεθούν στα... κάγκελα και θα ισοπεδωθεί ο ανταγωνισμός. Σέβομαι τις ηχηρές επιτυχίες, θα έχουμε μία τέτοια, ειδικά για τα δεδομένα του ΣΚΑΪ τη φετινή σεζόν. Δεν θεωρώ πως είναι All Star, είναι A couple of Stars, αλλά τι πειράζει; Επιτυχία θα κάνει. Το βλέπουμε από τώρα. Ούτως ή άλλως θα πάρει το ίδιο το παιχνίδι μια δάδα και θα τους κάψει.

Άντε να δούμε τι θα καταφέρει ως συμφωνία και ο ΑΝΤ1 με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου. Το "Πάμε Πακέτο" ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ξανά. Και με τη "σταθερότητα" των παραγωγών του ΑΝΤ1 να αφεθεί στον αιώνα τον άπαντα ως μια διαχρονική επιλογή που ταιριάζει στο προφίλ ενός μεγάλου και κραταιού καναλιού με κοινό που θα επιστρέψει αμέσως στην αγαπημένη του επιλογή. Τόσο καιρό το λέει ο Αρναούτογλου...

Όπως ακριβώς τα είπε και ο Γιώργος Παπαδάκης για τη στάση του σταθμού σε αυτό το έρμο "Πρώτο Δελτίο", τον Γιώργο Γρηγοριάδη και την Ηρώ Ράντου. Αν θεωρούσαν πως δεν το χρειάζονταν, να μη το έβγαζαν ποτέ στον αέρα. Αν θεωρούν πως είναι αναγκαίο κακό, ελέω FIFA World Cup, ας το άφηναν στη θέση του αφού το επανέφεραν. Στην τελική, υπάρχει μια μερίδα θεατών που το ήθελε. Εκεί σας έπιασε η περικοπή;

Για το τέλος, η απόλυτη ανατροπή με το "My Style Rocks" και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Τελικά η θέση της μητέρας Έλενας Χριστοπούλου ανατέθηκε στο πιο άξιο τηλεοπτικό της παιδί. Πολύ σωστά. Η Ηλιάνα είναι μια γυναίκα με απόλυτα fashion ταυτότητα, με ωραίο λόγο και καυστικά σχολιαστικό νου, αυτόφωτη δημοσιότητα και παρέχει μια τηλεοπτική ασφάλεια. Μετά το πρώτο σοκ, η Κατερίνα Καραβάτου επιμένω πως είναι over qualified για τη συγκεκριμένη θέση, ούσα μια τόσο έμπειρη και καλή παρουσιάστρια ζωντανών εκπομπών, ωστόσο πιστεύω πια ακράδαντα πως με τη διάθεση της επιστροφής των X-GNTM judges μαζί με τον πάντα συμπαθή Στέλιο Κουδουνάρη, θα φτιάξουν μια πολύ ωραία τετράδα για τα απογεύματα των θεατών. Εμένα το "My Style Rocks" μου άρεσε πάντα. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Εδώ έχουμε μια καλή εκδοχή του προ των πυλών.

Ουφ, νομίζω έγραψα όσα ήθελα εδώ και πολλές μέρες. Ες αύριον τα σπουδαία.

Aide-mémoire | Ο Πετρετζίκης στο MasterChef, η Ηλιάνα στο My Style Rocks & τα τηλεοπτικά hot or not των φετινών εορτών

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/constantinosantonatos
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα