Follow us

Ο κίνδυνος να χάσουμε δύο μισθούς από ακρίβεια και επιτόκια - Πώς θα τον περιορίσουμε

Ποιο είναι το ζητούμενο στις συζητήσεις τραπεζών και υπουργείου Οικονομικών.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
μάσκα κόσμος κορονοϊός

Οι διοικήσεις των τραπεζών ξιφουλκούν με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιβαρύνσεις στα στεγαστικά δάνεια, ενώ ο… λογαριασμός στους δανειολήπτες έχει ήδη φτάσει και μάλιστα τους επόμενους μήνες θα φουσκώσει ακόμη περισσότερο.

Όταν για ένα δάνειο 100.000 ευρώ, ο δανειολήπτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με μηνιαίες επιβαρύνσεις της τάξεως των 150 ευρώ τον μήνα (μιλάμε για περίπου το 10-15% ενός μέσου μισθού στην Ελλάδα) ο κίνδυνος ο δανειολήπτης να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του -όταν μάλιστα ο προϋπολογισμός του πιέζεται και από το μέτωπο της ενέργειας και από το μέτωπο των τροφίμων- αυξάνεται γεωμετρικά.

Το ζητούμενο πλέον είναι να βρεθούν τρόποι αποκλιμάκωσης αυτών των επιβαρύνσεων ειδικά για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά που υφίστανται ήδη τις συνέπειες διαδοχικών κρίσεων. Τράπεζες και υπουργείο Οικονομικών ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες ώστε να καταλήξουν σε λύσεις. Όμως, εύκολη διέξοδος από το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει ειδικά από τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο κατέστησε σαφές ότι δεν θα διαθέσει δημοσιονομικό χώρο -δηλαδή χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού- για τη στήριξη των δανειοληπτών.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Σοκαριστική καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη

17 Απρ 2024 11:42