Follow us

O Γιώργος Μαζωνάκης απήγγειλε ποιήματα στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Ο Διέξοδος Έρωτας"

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ένας από τους καλεσμένους στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ευτυχίας Αλεξανδροπούλου.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, η ιατρός Ευτυχία Αλεξανδροπούλου, με τη συγγραφική της ιδιότητα, παρουσίασε την Ποιητική της Συλλογή "Ο Διέξοδος Έρωτας", από την ΚΑΠΑ Εκδοτική.

Η δημοσιογράφος Αναστασία Παρετζόγλου προλόγισε την εκδήλωση και ο Ιωάννης Τσίγκας τοποθετήθηκε εκ μέρους της ΚΑΠΑ Εκδοτικής.

Εκεί βρέθηκε και ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης, ο οποίος απήγγειλε ποιήματα επί σκηνής, σε μία ξεχωριστά δημιουργική εκδήλωση παρουσίασης. Ακόμα, απήγγειλαν ποιήματα οι καλλιτέχνες , Μαρία Αλιφέρη, Άρης Δαβαράκης, Ελένη Ζιώγα, Χριστίνα Θεοδωροπούλου και Σταύρος Ζαλμάς.

Επίσης, ανάγνωσαν ποιήματα η Άννα Νηστικάκη, η Αλίκη Κοτζιά, ο Αναστάσης Σχοινάς, η Άσπα Παπαλεξανδρή, η Λένα Τσιπούρη, ο Δημήτρης Κολυβήρας, η Αντιγόνη Βαμβακά και η Ιλεάνα Μακρή. Ιδιαίτερη στιγμή η ανάγνωση ποιήματος στα ελληνικά από τον Γαλλοκαναδό συνθέτη και πιανίστα Alain Lefèvre, όπως και ο σχολιασμός της ποιητικής συλλογής από τη συγγραφέα Καδιώ Κολύμβα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υποστηρίχθηκε ο φιλανθρωπικός σκοπός του Σωματείου, "ΕΛΙΖΑ-Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού", όπως είχε δηλώσει σχετικά και η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου: "Αρχικός σκοπός του βιβλίου να δωρίσουμε τον Έρωτα στους φίλους μας και καλός σκοπός μέρος των εσόδων να διατεθεί για τις δράσεις του Σωματείου ΕΛΙΖΑ".

ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ | Ο ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
Σ’ αυτήν την πρώτη ποιητική συλλογή της, η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου "πέρασε" όπως μας λέει η ίδια, "από την επιβίωση στην επιτακτική υποχρέωση για Ζωή, με όχημα έναν Έρωτα".
Ερχόμενη σε επαφή με την ψυχοθεραπεία και την ποίηση, καταλαβαίνει πως ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει, πως παραμένει δικός της μα δεν θα ’ναι ποτέ ο ίδιος.
Μέσα απ’ τη σταδιακή βελτίωση μα και την παλινδρόμησή της ενίοτε, συνειδητοποιεί πως όλα αυτά είναι η ανθρώπινη πορεία.
Ένας Έρωτας τη συντονίζει ψηλά και την απομακρύνει από τους χαμηλούς κραδασμούς του περιβάλλοντός της. Ένας Έρωτας -που τον βιώνει με απίστευτη ένταση- μ’ ένα ερωτικό υποκείμενο, ασθενές και απέναντι (ποτέ δίπλα, ποτέ εδώ), καθρέφτης ενός εξιδανικευμένου και ταυτόχρονα παθολογικού εαυτού, παρουσιάζεται μπροστά της.
Δυο αρνήσεις θα κάνουν μια κατάφαση. Ένα νέο τραύμα θα αρχίσει να διορθώνει το παλιό. Ένας αγείωτος, ανεκπλήρωτος Έρωτας, εξαιρετικά εξαρτητικός και συνδεδεμένος με το παραμύθι (η Χιονάτη και ο ψηλός Νάνος) γίνεται ποιητική συλλογή και οδηγεί αυτός πια (κι όχι ο εραστής) την πρωταγωνίστρια στη διέξοδο. Κι εύχεται η καταγεγραμμένη εμπειρία μιας τέτοιας ερωτικής ιστορίας να γίνει και για τους αναγνώστες, ΔΙΕΞΟΔΟΣ.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα