Follow us

Έγκλημα στην Αλόννησο: Η ιστορία της φώκιας Κωστής

Η ιστορία της φώκιας Κωστής, η οποία δολοφονήθηκε στην Αλόννησο

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
φωκια

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ "Η ιστορία της φώκιας Κωστής - Έγκλημα στην Αλόννησο" της διαδικτυακής εκπομπής του Υoutube "Ίχνη στο σκοτάδι" είναι αφιερωμένο σε μια δολοφονημένη φώκια και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία της φώκιας Κωστής, η οποία δολοφονήθηκε στην Αλόννησο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τα προβλήματα που απειλούν τη μεσογειακή φώκια Monachus monachus, που είναι η πιο σπάνια στον κόσμο και πάνω από το μισό του πληθυσμού της βρίσκεται στην Ελλάδα. Αναφέρεται επίσης στη δημιουργία της Eταιρείας για τη Μελέτη και την Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MOm και στις δράσεις της, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.

Έγκλημα στην Αλόννησο: Η ιστορία της φώκιας Κωστής

Στόχος των δημιουργών είναι να μεταφέρουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και αντιμετώπισης, προκειμένου να διασφαλιστούν το θαλάσσιο πάρκο και η διαβίωση των φωκιών. Ταυτόχρονα, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα και προβληματισμοί για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν η παράνομη αλιεία και η χρήση ψαροντούφεκου, για το ποια θα πρέπει να είναι η ποινική αντιμετώπιση σε αυτού του είδους τα εγκλήματα, αλλά και για τον ρόλο που έχει το Λιμενικό μέχρι σήμερα. Επίσης, γίνεται έκκληση για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο πρόεδρος της MΟm Πάνος Δενδρινός, ο βιολόγος Κίμων Κοεμτζόπουλος, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, η Έφη Μισκεδάκη, μέλος του πληρώματος του ερευνητικού σκάφους "Νηρηίς, κ.ά.

Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη της MΟm και του Thalassa Foundation, με χρηματοδότηση της MKO "Α Ρromise to Animals", ιδρύτρια της οποίας είναι η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση, καθώς και του Ινστιτούτου Γλώσσας Σώματος του Μάριου Βογιατζή, με χορηγό επικοινωνίας τον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

Ιδέα, σενάριο, παρουσίαση, αφήγηση: Χάρης Βεραμόν.
Σκηνοθεσία, κάμερα, μοντάζ: Αλέξης Στεφανής.
Βοηθός σκηνοθέτη - οπερατέρ: Νίκος Ξυράφης.
Δημιουργία αφίσας: Yours and Μine Τatto by Κλειώ Νυχτάκη.
Studio ηχογράφησης: S LAB STUDIO by Σπύρος Κολαΐτης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα