Follow us

Η Σπυροπούλου, η Πετρογιάννη και τα πιόνια στο σκάκι της βασίλισσας

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το ντόμινο μιας τηλεοπτικής εμφάνισης που έβγαλε τους σκελετούς από τη ντουλάπα.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Σπυροπούλου Πετρογιάννη

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως έγιναν. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου (την οποία τηλεοπτικά συμπαθώ, έχω γνωρίσει σε επαγγελματικό πλαίσιο και -για να σας προλάβω- δεν υπάρχει το ελάχιστο προσωπικής σχέσης μεταξύ μας) πήγε στην Ελένη Μενεγάκη, τον έμβιο προβολέα και μεγεθυντικό φακό της ελληνικής showbiz και κατέθεσε όσα ήθελε. Όταν πηγαίνεις στη Μενεγάκη -και όχι σε ένα talk show που θα σε στριμώξουν- με φουσκωμένη κοιλίτσα, χαρούμενη και ευτυχισμένη λες τα νέα σου, βρίσκεσαι μέσα σε μία φούσκα ασφαλείας που ηθελημένα επιλέγεις και είναι καλό να παρέχεται σε ανθρώπους που βρίσκονται στα φώτα, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο όσο αυτή που διανύει η Κωνσταντίνα αυτούς τους μήνες.

Η ατάκα για τους ανθρώπους που δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αποτέλεσε μια τέλεια αφορμή ώστε να βγουν να μιλήσουν οι αναγνωρίσιμοι άνθρωποι που ενεπλάκησαν στην πορεία της. Είτε άμεσα είτε έμμεσα. Κάποιοι μίλησαν μετά από ερώτηση, κάποιοι σχολιάζοντας τις απαντήσεις που δόθηκαν. Κανένας δίχως αφορμή. Το "δικαίωμα" καταρχάς μέσω της έκθεσής της στα media και μετέπειτα της συγκεκριμένης της δήλωσης, το είχε δώσει η ίδια η Κωνσταντίνα. Και δεν μιλάμε για ένα άμαθο παιδί πια, μιλάμε για μια επαγγελματία των ντόπιων media που έχει επιβιώσει συγκρούσης με... βουνά που θα βύθιζαν ξανά τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ. Όμως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ΑΠΑΙΤΕΙ σεβασμό.

Εφόσον ο ελέφαντας στο δωμάτιο άκουσε το... όνομά του, έκανε την εμφάνισή του. Η τηλεόραση από μόνη της δεν μπορεί να γίνει "ασπίδα" σου, όταν εσύ της ανοίγεις την πόρτα. Μέσα σε όλα αυτά, το "Πρωινό" του ΑΝΤ1 στο σύνολό του σχολίασε όσα είχε πει κυρίως η Ζήνα Κουτσελίνη (για την επεισοδιακή συνεργασία της με τη Σπυροπούλου) και μετέπειτα όσα ισχυρίζονται πως είχαν γίνει εκείνα τα χρόνια του Alpha, δεδομένου πως τόσο η Φωτεινή Πετρογιάννη όσο και ο Τάσος Τεργιάκης ανήκαν στο δυναμικό του σταθμού.

Ό,τι ακολούθησε, ειδικά στο twitter ανάμεσα στην Πετρογιάννη και τη Σπυροπούλου, μού φαίνεται υπερβολικό και δεν θέλω καν να το συμπεριλάβω εκτενώς στο κείμενό μου. Είναι παλιό, κίτρινο και μας γυρνά χρόνια πίσω.

Τώρα πάμε στα γεγονότα. Στο "Πρωινό” δεν ακούστηκε τίποτα καινούργιο. Ειπώθηκαν κάποιες πληροφορίες που έχουν αναφερθεί ξανά και ξανά. Σαν δημοσιογράφος και σαν τηλεθεατής δεν ένιωσα πως γίνεται κάποια αποκάλυψη. Αλήθεια, προς τι τόση αντίδραση; Γιατί επιλέχθηκε μόνο η Φωτεινή Πετρογιάννη να δεχθεί τα πυρά; Ο Τάσος Τεργιάκης θα έλεγε κανείς πως είπε πιο επιθετικά πράγματα για τη στάση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου μέσα στις εγκαταστάσεις του Alpha. Επίσης, μη ξεχνάμε πως τον χορό του σχολιασμού τον είχε ξεκινήσει η μόνη που έχει δικαίωμα να ομιλεί, η Ναταλία Γερμανού, μέρες πριν.

Μέσα σε όλα αυτά, στα δικά μου αυτιά, η πιο ψύχραιμη τοποθέτηση ήταν αυτή της Σταματίνας Τσιμτσιλή που φάνηκε να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να κρατά αντικειμενικές αποστάσεις ασφαλείας μα και αλήθειας: "Η διαδρομή του καθενός μας είναι γνωστή, εδώ στον Alpha, για να μιλήσουμε κι εμείς που τα ζήσαμε. Όλα αυτά ήταν γνωστά, και η σχέση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου με τον Δημήτρη Κοντομηνά και η κουμπαριά της Φωτεινής Πετρογιάννη με τη Μαρία Κοντομηνά, δεν ήταν κάτι που ήταν κρυφό. Από εκεί και πέρα το πώς εκμεταλλεύτηκε η καθεμία αυτή την επαφή, κρίνεται και φάνηκε από την πορεία των γεγονότων. Το ότι η Κωνσταντίνα σε μία δεδομένη περίοδο της καριέρας της, στην αρχή είχε μία λάθος συμπεριφορά και το έχει πει και η ίδια στην αυτοκριτική της, δεν το αμφισβητεί κανείς. Όλοι όσοι έχουν να κάνουν μαζί της το έχουν πει. Δεν καταλαβαίνω γιατί το τελευταίο 15νθήμερο θέλει να βγάλει όλους τους σκελετούς από τη ντουλάπα, δηλαδή μία με τη συνέντευξη στη Μενεγάκη, μία αυτό. Κωνσταντίνα μου έχεις το μεγαλύτερο δώρο στην κοιλίτσα σου, εστίασε εκεί".

Το μόνο που θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, με πολύ καλή πρόθεση προς κάθε πλευρά, είναι ότι το κεφάλαιο έκλεισε, η πόρτα κλείδωσε, κάποιοι από τους πρωταγωνιστές δεν είναι καν στη ζωή για να πάρουν θέση και όλοι έχουν προχωρήσει. Ο Alpha εκείνης της εποχής ουσιαστικά δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει εκείνο το μικρό βασίλειο, δεν υπάρχει και νόημα στην οποιαδήποτε κόντρα. Ο καθένας επιβεβαιώνει την ύπαρξή του με την πορεία του, μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, λέξη τη λέξη. Και παράλληλα η ίδια η αγορά μιλά με τη στάση της. Και αυτό δεν είναι αιχμή, είναι παραδοχή της στάσης της: όλοι έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή, κανείς δεν εκτοπίστηκε από τον χάρτη.

Τέλος, αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα από αυτό το ντόμινο είναι πόση δύναμη έχει στις μέρες μας μια απόφαση της Μενεγάκη να καλέσει ένα τέτοιο πρόσωπο στην εκπομπή της. Για ακόμα μία φορά, όπως και στο σκάκι, επιβεβαιώνεται πως η Βασίλισσα είναι ελεύθερη να κάνει τα πάντα και να εξουδετερώσει κάθε αντίπαλο. Αλλά να θυμάστε, στο σκάκι Βασίλισσα είναι μία.

Η Σπυροπούλου, η Πετρογιάννη και τα πιόνια στο σκάκι της βασίλισσας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα