Follow us

Aide-mémoire | Ο άσος στο μανίκι της Φαίης, η επιστροφή της Βανδή & οι αδικημένοι "Παγιδευμένοι"

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Φαίη Σκορδά

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Και ενώ -για ακόμα μία φορά- η τηλεοπτική μας καθημερινότητα έχει κατακλυστεί από ανελέητες αποκαλύψεις για τη σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, εγώ πρέπει να γράψω για σειρές, ριάλιτι και λοιπές χαζομαρούλες που αρέσκεται να μεγαλοποιεί το μιντιακό σύστημα. Ας υποδυθούμε λοιπόν πως δεν συμβαίνει κάτι τόσο αισχρό δίπλα από την κλειστή πόρτα μας και ας προχωρήσουμε στα χαρούμενα θέματά μας.

Όσες εκπομπές καταπιάστηκαν με την υπόθεση έχουν εκτιναχθεί: Πρωινό, Αλήθειες με τη Ζήνα, Τ-Live, Live News. Είναι εκπομπές που με συστηματική έρευνα και σοκαριστικά στοιχεία του ρεπορτάζ ενημερώνουν το κοινό για όσα δεν θα ήθελε να μάθει ποτέ. Μπράβο για τη συστηματική τους δουλειά και την τεράστια επιτυχία στο α' μισό της σεζόν.

Συμπαθέστατη η Φωτεινή Παπαθεοδώρου στην "Ελένη”. Το MEGA προσπάθησε να προστατεύσει τη φιγούρα της τηλεοπτικής μοναχής του "Μαύρου Ρόδου” για κάποιες εβδομάδες αλλά τελικά η γοητευτικότατη ηθοποιός έκανε και μια κανονική εμφάνιση ως πρωταγωνίστρια, στην εκπομπή που της αξίζει και στηρίζει όσο τίποτα το "Μαύρο Ρόδο”.

Εξαιρετικό release από τη Δέσποινα Βανδή, που περίπου 5 χρόνια μετά κυκλοφόρησε -κάτι σαν- ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Ένα EP με τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων μηνών δια χειρός Γιώργου Θεοφάνους βρίσκεται ήδη εκεί έξω, με τίτλο "Όλα ξαναρχίζουνε με μένα". Δυνατό. Τελευταία κυκλοφορία τους, ο "Φίλος". Welcome back DeVA. Αναμένουμε να σε δούμε να λάμπεις στο "Έναστρον" μαζί με τις "Μέλισσες".

Αύριο έρχεται και το δεύτερο επεισόδιο της σειράς "Maestro". Είναι η δεύτερη σειρά που με κάνει να μείνω μέσα ένα βράδυ για να την παρακολουθήσω – η πρώτη ήταν οι "Παγιδευμένοι" στον ΑΝΤ1. Και για να μην κάνω τον έξυπνο, τους "Παγιδευμένους" τους είχα αδικήσει, προβλέποντας μια μέτρια πορεία και σαπουνοπερικό προφίλ. Η ίδια η σειρά με διέψευσε. Εξαιρετικές και οι δύο. Και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, από την πρώτη φορά σας έγραψα πως ξεκινά με τρία αλλά θα μειωθούν σε δύο τα εβδομαδιαία επεισόδια. Γιατί πέφτετε από τα σύννεφα που μειώθηκαν;

Σήμερα θα παίξουν οι "ΣΕΡΡΕΣ" του Γιώργου Καπουτζίδη στον ΑΝΤ1, κάτι σαν free trial για να μπεις στον ΑΝΤ1+ να δεις και τα υπόλοιπα επεισόδια. Μια εξαιρετική σειρά, εύπεπτη και πολύ συγκεκριμένου κοινού, μην περιμένετε να σαρώσει σε τηλεθέαση απόψε. Θα σαρώσει σε σχόλια στήριξης στα social media. Η θεματική είναι δύσκολη, αλλά τουλάχιστον ανοίγει τον δρόμο. Κρίμα που ο Πάνος Νάτσης δεν είναι μαζί μας να δει τι επιτυχία τον περίμενε.

Αυτό το δίδυμο Φαίης Σκορδά και Έλενας Χριστοπούλου έχει πολλή πλάκα τελικά κάθε πρωί. Το χιούμορ της Έλενας είναι άφταστο και την απολαμβάνω καθημερινά. Λόγος, άποψη και στιλ. Άσε τα ποσοστά τηλεθέασης κατά μέρους. Κάποιος θα 'ναι πιο πάνω, κάποιος πιο κάτω πάντα. Σημασία έχει η παρακαταθήκη. Το "Πρωινό μας” σε γενικές γραμμές είναι μια ευχάριστη εκπομπή, με μια σταρ και γάτα παρουσιάστρια, που προσπαθεί να πει ακόμα στον τηλεθεατή πως υπάρχει ψυχαγωγική πρωινή πρόταση (και) από τον ΣΚΑΪ. Βαριά η καλογερική, μη ξεχνάτε πως όταν η Μενεγάκη του 60% πήγε στoν Alpha τότε, το 2005, έκανε πολύ μικρά ποσοστά. Κάθε αρχή και δύσκολη. Και η Φαίη είναι ικανή. Και η Έλενα δίπλα της λάμπει.

Καθόλου τυχαία η στήριξη προς το πρόσωπο του Άγγελου Βουράκη, που κάποιοι θέλησαν να τον παρουσιάσουν ως το "μαύρο πρόβατο" της πρωινής ψυχαγωγίας. Στον ρόλο του εκείνος, στον ρόλο της και η Φαίη. Θα βρεθεί η χρυσή τομή, αλλά δεν γίνονται όλα μέσα σε ένα μήνα. Η σεζόν είναι μακρά!

Ες αύριον τα σπουδαία!

Aide-mémoire | Ο άσος στο μανίκι της Φαίης, η επιστροφή της Βανδή & οι αδικημένοι "Παγιδευμένοι"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα