Follow us

Ο Ερντογάν στήνει σκηνικό για θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα - Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία. Σε διαρκή ετοιμότητα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν

Με κυρίαρχο ζήτημα την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Τουρκία απέναντι στην χώρα μας συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη γείτονα.

Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν με τις κινήσεις του δείχνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει το πολιτικό πλαίσιο, έτσι ώστε να δικαιολογήσει μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της χώρας μας.

Αναλυτές εκτιμούν πως το τελευταίο διάστημα η ρητορική του Τούρκου προέδρου από επιθετική έχει μετατραπεί καθαρά σε πολεμική. Δεν ήταν τυχαίες οι αναφορές του για την "άλωση της Τριπολιτσάς" αλλά και για τρομοκράτες που κρύβονται στο Λαύριο, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να πολώσει το κλίμα στην Άγκυρα εναντίον της χώρας μας. Οι ίδιες πηγές πιστεύουν πως οι προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν θα κλιμακώνονται διαρκώς, επιβεβαιώνοντας το έντονο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί.

Το σοβαρό ενδεχόμενο ήττας στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και τα ισχυρά χτυπήματα που δέχεται από τις ΗΠΑ και τις Ε.Ε., οι οποίες στηρίζουν δημόσια τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της κυριαρχίας στο Αιγαίο που επιχειρεί να αμφισβητήσει η γειτονική χώρα, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Τούρκο πρόεδρο που αναζητά τρόπους να γυρίσει το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας του.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα