Follow us

TV test κοπώσεως: Είδαμε 10 πρεμιέρες την ίδια μέρα - Τι μας άρεσε, με τι βαρεθήκαμε και τι δεν θέλουμε να ξαναδούμε

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τη μακρά τηλεοπτική Δευτέρα της φετινής σεζόν.

TV test κοπώσεως: Είδαμε 10 πρεμιέρες την ίδια μέρα

Όταν έχεις να δεις δέκα πρεμιέρες μέσα στο ίδιο δωδεκάωρο δεν έχεις και πολλές επιλογές. Κάθεσαι και τις βλέπεις. Δεν μιλάς και πολύ, μόνο βλέπεις. Και μετά γράφεις. Γιατί είναι η μόνη σου διέξοδος. Πάμε να ακολουθήσουμε το σπλάτερ της Δευτέρας, χρονικά...

Το προγευμα

17:50, Έρωτας Φυγάς, OPEN: Εδώ το πράγμα είναι σαφές, μυρίζει Διαφάνι από μακριά. Μια μεγάλη ομάδα καλών -μέσες άκρες- ηθοποιών πάνε να παρουσιάσουν μια ωραία ρετρό ιστορία, με φουλ αισθητική... Αγριομελισσιού αλλά με άλλο φόντο. Εκείνος καλός και τίμιος, σκοτώνει τον κακό που θέλει να του πάρει την ωραία. Και μάλιστα τον σκοτώνει την ώρα που πάει να τη βιάσει. Αν τον έλεγαν και Σέργιο, μπορεί να έγραφα αυτό που γράφουν σε κάτι ταινίες, πως οι ήρωες δεν έχουν ουδεμία σχέση με πραγματικά πρόσωπα. Χωρίς να είναι κακό, δεν είναι και πολύ καλό. Είναι αυτό που φτιάχτηκε για ένα κοινό που θα δει OPEN, που τέλος πάντων δεν έχει και ιστορία στη συγκεκριμένη ζώνη ώστε να τη χτίσει με υπερπαραγωγές. Καθημερινό και βίντατζ, που λένε και στο χωριό μου, δεν σου προκαλεί καμία έκπληξη, αλλά και τίποτα βαθιά αρνητικό. Το 6% είναι ενδεικτικό της πορείας του. Επίσης, το πλάνο της κουζίνας του σπιτιού του Πώπωτα από το "Καφέ της Χαράς" είναι χαρακτηριστικό, ας βρίσκατε ένα άλλο σκηνικό να γυρίσετε τις σκηνές. Διάολο 20 χρόνια το βλέπουμε.

18:45, Άγρια Γη, ΣΚΑΙ: Άγρια ζώνη και άγρια γη. Άγρια φύση γενικώς. Η Ζέτα Δούκα θυμίζει λίγο "Ζωή της άλλης" αλλά με τη δική της περούκα, σαν άλλη Οικονομάκου με εκείνο το ψεύτικο μαλλί. Ο Στέφανος Μιχαήλ είναι χάρμα οφθαλμών μπροστά στην κάμερα, το flashback είναι ωραίο αλλά αυτό το "πριν 28 χρόνια" μού έρχεται κάπως βαρύ για να συνειδητοποιήσω πως έβλεπα κάτι στο 1995. Μη στα πολυλογώ, εμένα μ άρεσε η "Άγρια Γη" γιατί έχει μια σαπουνοπερική ιστορία εκδίκησης (wow πρωτότυπο) αλλά σε πολύ ωραίο αμπαλάζ.

20:00, Ο Παράδεισος των Κυριών, Alpha: Εδώ τώρα βάζουμε τα καλά μας. Η τηλε-μεταφορά στα αθηναϊκά 60s δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι καλαίσθητη. Έχει πραγματικά καλούς ηθοποιούς. Έχει και όλα τα σύνδρομα του καθημερινού. Εντάξει αυτό το ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ "ΣΑΣΜΟΥ” του τρέιλερ, λες και μιλάμε για τον Μάρτιν Σκορτσέζε, κάπως υπερβολή αλλά έχουμε μια καλή πρώτη ύλη, ένα κανάλι που αισθάνομαι πως επενδύει σοβαρά στη μυθοπλασία του, ένα κοινό χτισμένο στη ζώνη αλλά με άλλης αισθητικής προϊόντα. Σαν να βλέπεις τους πλούσιους από το "Πιο λαμπρό αστέρι" στην καθημερινότητά τους ένιωσα. Θα πάει καλά, είναι αναμφίβολο.

20:00, Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, ΑΝΤ1: Έμπιστη λύση που καλύπτει ένα κενό στον ΑΝΤ1 πολύ επάξια. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον "Εκατομμυριούχο" είναι καλύτερος από κάθε άλλο πράγμα που έκανε στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, ακόμα και από το "2NIght". Είναι κρίμα που δεν θα το κρατήσουν όλη τη σεζόν, αλλά θα κάνουν χώρο για τους "Ράδιο Αρβύλα".

Κυρίως γευμα

21:00, Σασμός, Alpha: Το μεγαλύτερο χιτ της περυσινής σεζόν επέστρεψε για να μας αποτελειώσει. Και μαζί με εμάς, να κάνει καμία 20αριά φονικά ακόμα, με σκοπό -αστείο- τον Σασμό, δηλαδή τη συμφιλίωση των οικογενειών. Λογικό αφού έτσι όπως το πάνε θα ζήσουν μόνο ο Αστέρης και η Αργυρώ να φιλιώσουν. Σε κάθε περίπτωση είναι μια σειράρα, που αξίζει να δεις κάθε της λεπτό. Η είσοδος του Στέλιου Μάινα μπορεί να είναι αυτό το κάτι, από πλευράς βεντέτας, που θα ρίξει αλατοπίπερο σε μια μελό αγάπη και μία καψούρα που έχει βουτηχτεί στο αίμα πολλών. Ωραία ιστορία, τι να λέμε.

21:00, Γη της Ελιάς, MEGA: Κλασική ιστορία του Αντρέα Γεωργίου, της Βάνας Δημητρίου και του Κούλλη Νικολάου. Η Άντζελα Γκερέκου, η δολοφονία, η δίκη, όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά στους θεατές της σειράς. Όποιος την είδε πέρυσι θέλει μετά μανίας να τη δει και φέτος. Άλλωστε ποτέ δεν ξεφεύγουμε από τη ματιά που είναι σαν video clip της Κατερίνας Στικούδη, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, χωρίς να είναι σίγουρα και πολύ καλό. Είναι μια μοντέρνα σαπουνόπερα, όπως πολλές που έχουμε δει από τους συγκεκριμένους δημιουργούς, και αυτό αρέσει. Πάει και τέλειωσε. Τα ποσοστά τηλεθέασης είναι τα αναμενόμενα, είναι σαν να συνεχίζεται το ίδιο περυσινό, δηλαδή φετινό, δίπολο. Μην το ψάχνεις το γιατί, αυτή η τηλεόραση, η εύκολη και η πιασάρικη αρέσει σε πολύ κόσμο.

21:00, GNTM, STAR: Wannabe on top? Αυτό θα σκέφτηκε κάποιος εκεί στην όχι και τόσο μακρινή Κηφισιά και αποφάσισε να τα αλλάξει όλα. Το GNTM ήταν ολοκαίνουργιο από πάνω μέχρι κάτω, 100% greeklish με μία εσάνς από Γάμος αλά ελληνικά στους διαλόγους, αλλά με απόλυτη πρωταγωνίστρια τη Vicky Kaya, με τον τόνο στο Κάγια, χωρίς τελείως ελληνικό "γ” ανάμεσα. Ένα ριάλιτι εθιστικό, σκληρό μα και απόλυτα φορεμένο στο πλαίσιο που ορίζει η τελείως pop κουλτούρα του STAR. Το ουμφ, το... ποπουδάκι και όλα αυτά τα έπικ σχόλια της "κυρίας Βίκυς" ήρθαν σε απόλυτη τηλεοπτική συνάρτηση με τα ακαταλαβίστικα greeklish της Σοφίας Χατζηπαντελή και μας χάρισε τον απόλυτα WTF τσακωμό της σεζόν, στον οποίο η guest κριτής αποφάσισε να τσακωθεί μόνη της. ΜΑΓΙΚΟ. Εγώ δεν το κρύβω είμαι μεγάλος φαν του reality, μόνο όταν παίζεται με τους όρους του εθισμού. Τα μέτρια δεν μου αρέσουν. Έτσι και αυτό μου άρεσε ΠΟΛΥ γιατί ήταν καθαρόαιμο. Όπως καθαρόαιμος ήταν και ο Γιώργος Καράβας στο καλύτερο πλάνο που υπάρχει σε Έλληνα κριτή reality. Τώρα ο Τάσος Σοφρωνίου θα περιμένει λίγο καιρό να τον συνηθίσω. Όσο για αυτούς που θίχτηκαν – δεν ήταν και λίγοι – για την εκμετάλλευση και το δάκρυ, τους προτείνω να δουν ΒΟΥΛΗ που έχει ωραιότατα αδιάφορα προγράμματα. Εμάς μας αρέσει αυτή η τηλεόραση και ξέρουμε να διακρίνουμε την εκμετάλλευση από το reality. Επίσης υπάρχει και η επιλογή να ΜΗΝ παίξετε GNTM σε μια άλλη εκπομπή, αν δεν σας αρέσει και σας προσβάλει τόσο. Εφόσον το παίζετε, είστε παίκτες του ίδιου ένοχου παιχνιδιού. Και μια χαρά που είστε, αλλά παραδεχθείτε το.

21:00, Γλυκάνισος, ΣΚΑΪ: Αν ήμασταν στο 1998, ως ιδέα αυτό θα έκανε 50%. Αλλά είμαστε στο 2022 και ο "Γλυκάνισος" βγήκε στον αέρα πολύ πολύ ωραία. Αλλά ήταν άτυχος γιατί πραγματικά βγήκε εκτός χάρτη τηλεθέασης. Η ιστορία είναι δυνατή, ορισμένες από τις ερμηνείες είναι συγκλονιστικές και σας το λέω ευθαρσώς: δώστε μια ευκαιρία σε μία τόσο καλή σειρά. Είναι κρίμα να χαθεί στη μετάφραση. Και ο ΣΚΑΪ οφείλει να την αφήσει στη θέση της και να χτίσει με τον καιρό το κοινό της, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει. Μην πατήσετε τη μπανανόφλουδα της τηλεθέασης, ως τηλεθεατές. Δείτε τον "Γλυκάνισο" και θα με θυμηθείτε. Εντάξει τόσες μέρες υπάρχουν και τόσες νύχτες, υπάρχουν και τα web tv.

21:00, Εκτός Υπηρεσίας, ΑΝΤ1: Κλασικού τύπου οικογενειακή κωμωδία καταστάσεων όπως πολλές που είδαμε τα τελευταία χρόνια από τον ΑΝΤ1. Μπορεί να λέγονταν "Παρουσιάστε" ή "Πέτα τη φριτέζα". Σίγουρα πάντως δεν λέγονταν "Άκρως οικογενειακόν" ή "Εκείνες κι εγώ" για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Ορισμένες φορές νιώθω πως ενώ βγάζει καλές σειρές στον αέρα, αυτό δεν αρκεί. Οι κωμωδίες στον ΑΝΤ1 σου αφήνουν την ίδια αίσθηση που λέει μια κοπέλα το "σε βλέπω σαν φίλο". Κάπως σαν να του λες "καλός είσαι μωρέ, αλλά τώρα έχει άλλες δυο υπερπαραγωγές απέναντι και ένα GNTM, δεν θα με παρεξηγήσεις ε;". Ε αυτά.

22:00, Παγιδευμένοι, ΑΝΤ1: Εδώ τώρα έχουμε το ίδιο ΑΝΤ1-κό σύνδρομο αλλά σε δράμα. Το κανάλι και η συγκεκριμένη ομάδα πίσω από τις κάμερες έχει χτίσει ένα κοινό, μικρό αλλά πιστό, που έβλεπε "Γυναίκα χωρίς όνομα" και "Ήλιο". Αυτό το κοινό ικανοποιεί πλήρως η σειρά, που έχει μια πρωταγωνίστρια που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Σας τα έγραφα και τις προάλλες. Δεν είναι κακή σειρά αλλά θα τη δούμε σε δεύτερο χρόνο. Δυνατή ιστορία, καλοί ηθοποιοί, τεράστιος ανταγωνισμός. Τι να κάνεις...

Επιδορπιο

Απέναντι από όλα αυτά έπαιζε το "Κάνε ότι κοιμάσαι". Μια πραγματική σειράρα. Ένα τηλεοπτικό διαμάντι, που κατάφερε να κρατήσει πολλούς τηλεθεατές στην ΕΡΤ γιατί πραγματικά το άξιζε. Φυσικά και δεν είναι για 9%, είναι για πάνω από 15% και οι γνώστες των τηλεοπτικών το ξέρουν. Ευτυχώς υπάρχει και το ERTFlix για να το δούμε με την άνεση μας και όπως ακριβώς του πρέπει. Αν μιλάμε για σύγχρονη τηλεόραση, ακόμα και ιστορίες χιλιοειπωμένες, αστυνομικές, ερωτικές και δεν ξέρω τι άλλο, το "Κάνε ότι κοιμάσαι" είναι ο ορισμός. Και μπραβο σε όποιον έχει βάλει έστω και ένα λιθαράκι στη δουλειά αυτή. Και πιστέψτε με, δεν ξέρω προσωπικά ούτε έναν συντελεστή της.

TV test κοπώσεως: Είδαμε 10 πρεμιέρες την ίδια μέρα - Τι μας άρεσε, με τι βαρεθήκαμε και τι δεν θέλουμε να ξαναδούμε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags

Διαβάστε Ακόμα