Aide-mémoire | Η άβολη αλήθεια του Καπουτζίδη στο "Πρωινό", η Παπαρίζου "σε αυτή την κατάσταση", οι newcomers & η απούσα Αννίτα στον... πάγο

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων


- TGIF Χριστέ μου! Για μια εβδομάδα που ομολογώ ότι μού έπεσε βαριά, μετά από ένα μήνα διακοπών και αποχής από τα κείμενα, τα πληκτρολόγια κλπ. Δεν ξέρω αν εσάς σας είχε λείψει το "ραντεβού" μας καθημερινά, αλλά εγώ θα προτιμούσα να σας γράφω ακόμα για τις εντυπωσιακά σέξι φωτογραφίες του Αντίνοου Αλμπάνη, παρά για τα κακώς κείμενα στα πρωινάδικα.

- Αλλά τι τα θες; Άτιμη κοινωνία! Άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα.

- Έβλεπα τυχαία αποσπάσματα από εκπομπές αυτές τις ημέρες, δεν ήμουν μόνιμος θεατής κανενός, αν εξαιρέσεις την Ελένη Μενεγάκη και των συνεντεύξεων του "Στουντίου 4". Και ομολογώ πως αν κάτσεις να ακούσεις και να αναλογιστείς τι είπε μόλις ένας άνθρωπος σε τηλεοπτικό πόστο, μπορεί και να ντραπείς.

- Για παράδειγμα, στο "Πρωινό" εν μέσω απεργίας δημοσιογράφων, ακούστηκε ένα τελείως άβολο σχόλιο που προσπαθούσε να επαινέσει την Έλενα Παπαρίζου, η οποία μίλησε στον Γρηγόρη Μπάκα "σε αυτήν την κατάσταση", όπως ακριβώς είπε ο δημοσιογράφος της εκπομπής. Η "αυτή η κατάσταση" ήταν μια κομψότατη γυναίκα, καθημερινή, με τα γυαλιά της και casual outfit. Το έσωσε η Δούκισσα, γιατί είχε αντανακλαστικά, αλλά το άβολο είχε ακουστεί. Και αυτά καλό είναι να μη γίνονται.

- Και έρχεται λίγες μέρες μετά ο Γιώργος Καπουτζίδης να σου βάλει τα γυαλιά λέγοντας το πιο απλό, να προσέχουμε τι λέμε στην τηλεόραση. Εκείνος το είπε με αφορμή όσα πολύ δυσάρεστα είπε ο Μητροπολίτης της προάλλες, αλλά μην μένουμε μόνο στα πολύ ηχηρά. Για την ακρίβεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: "Αν θέλουμε να αλλάξει η κοινωνία και να πάμε προς τα μπροστά δείξε μου ανθρώπους που μιλάνε σωστά. Μη μου δείχνεις τέτοιες δηλώσεις που είναι καταφανώς λανθασμένες και επικίνδυνες, μόνο και μόνο για να κάνουμε βαβούρα στα κανάλια. Είναι λάθος. Πρέπει να κατανοήσουμε κάποια πράγματα. Κάποια πράγματα τα έχουμε πολύ λάθος".

- Εν προκειμένω λοιπόν δεν έχω να προσθέσω ούτε σημείο στίξης. Γιατί πρέπει. Όχι τώρα που έγινε το λάθος και τα media πάτησαν τη μπανανόφλουδα, γενικώς πρέπει. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε δει ανθρώπους να καλούνται ξανά και ξανά σε εκπομπές και συνεντεύξεις επειδή ξέρουν πως το φαρμάκι που στάζουν είναι μόνιμο και αστέρευτο;

- "Γιατί να κάνω εγώ εκπομπή; Παρουσιαστής ή δημοσιογράφος είμαι; Δεν είμαι" δήλωσε ο Τάσος Νούσιας. Και δικαίως. Αλλά να κάνετε, αγαπητέ. Μήπως οι άλλοι που κάνουν είναι κάτι από τα δύο; Και αυτοί που είναι, μήπως τιμούν τον τίτλο τους; Αφήστε τα. Από την άλλη, ακούμε και κάτι παράδοξα. Η Νατάσα Θεοδωρίδου, που όταν είχε ερωτηθεί για το "X-Factor” είχε πει πως θα συμμετείχε μόνο σε περίπτωση που το παρουσίαζε, τώρα δήλωσε: "Δεν ξέρω την τηλεόραση και δεν θέλω να την μάθω, μακριά! Είναι μακριά από εμένα". Τι να πιστέψεις τώρα; Πώς το έλεγε ο Παπαγιαννόπουλος στην "Κουδούνα"; Τώρα μένω ή βγαίνω; Έλα μου ντε. Εγώ θα πω πως το σοφό έκαστος εφ' ω ετάχθη και θα το κλείσω εδώ.

- Και μιας και αναφέρθηκα σε καλή μουσική, όπως αυτής της Νατάσας Θεοδωρίδου, έσκασε και το νέο τραγούδι του Γιάννη Κότσιρα και του Σταύρου Νιφοράτου που κυκλοφόρησε σήμερα και μου έχει κολλήσει. Ας το ακούσετε και εσείς!

- Εξαιρετική είσοδος και του Γαβριήλ Νικολαΐδη στη "Super Katerina”. Ο Γαβριήλ είναι εξαιρετικός στο είδος του, ένας άνθρωπος άλλης αισθητικής και κοινωνικού πολιτισμού από τον μέσο όρο των τηλεοπτικών πλατό, που μόνο καλό θα κάνει στην εκπομπή. Και κάνει και ωραία πιάτα. Καλή αρχή!

- Θυμάστε που σας έγραφα προχθες για τον Μιχαήλ Ταμπακάκη και τις πολλές και καλές σειρές που συμμετέχει τελευταία; Έλαμψε στην Ελένη Μενεγάκη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Ολιγόλογος, κούκλος και παιχνιδιάρης απέναντι στο πιο ψαρωτικό πρόσωπο της ελληνικής τηλεοπτικής πιάτσας. Οι newcomers θα σας πάρουν τις δουλειές και θα έχουν και δίκαιο!

- Λίγο πιο εκεί πάντως, μαθαίνω πως το πράγμα δυσκολεύει ανάμεσα στην Αννίτα Πάνια και το OPEN. Αν σκεφτεί κανείς πως ούτε η Αννίτα Πάνια παραβρέθηκε στο πάρτι του OPEN την Τρίτη, ούτε συμμετείχε στην καμπάνια του φετινού προγράμματος του σταθμού, μάλλον το πράγμα έχει μπει στον... πάγο. Ψάχνοντας, έμαθα πως ενώ όλοι πίστευαν πως τόσο η παρουσιάστρια όσο και η εκπομπή "Ανοιχτά" όπως τη ξέραμε πέρυσι συνεχίζουν και φέτος, το πράγμα αρχίζει και χαλάει – ή τουλάχιστον καθυστερεί. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια εξωτερική παραγωγή, με συγκεκριμένες εμπορικές τοποθετήσεις, για τις οποίες μάλλον ακόμα δεν έχει βρεθεί η "χρυσή τομή" ανάμεσα σε παραγωγό και σταθμό. Πάντως η σχέση Αννίτας & καναλιού χαίρουν άκρας υγείας. Μη ψάχνετε δράκους. Μακάρι να βρεθεί λύση, γιατί εμένα πέρυσι οι συνεντεύξεις στην Αννίτα ήταν από τις αγαπημένες μου στιγμές και ταυτόχρονα αυτή η εκπομπή ήταν και μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσα είχαμε δει με την υπογραφή της τα τελευταία χρόνια. Ακούγεται πάντως πως αν δεν βρεθεί λύση στην περιοχή της Παιανίας, η Συγγρού καραδοκεί. Λέτε να "ανοίξει" πανιά για το MEGA τελικά; Οψόμεθα.

- Καλό Σαββατοκύριακο, παίδες!