Follow us

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Ιδιαίτερα αισθητή η σεισμική δόνηση σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Αιτωλοακαρνανία - Καθησυχαστικός ο Λέκκας, δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Σεισμός

Ισχυρός σεισμός 5, 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης, ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή, 57 Χλμ. νοτιοδυτικά του Ληξουρίου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 11.6 χιλιόμετρα.

Αρχικά, ο σεισμός, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν 5,2 Ρίχτερ.

Πεντε μετασεισμοί

Σημειώνεται πως μετά τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκαν πέντε μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Καθησυχαστικος ο Λεκκας - Καμία αναφορα για ζημιες

"Παρά το γεγονός ότι έγινε έντονα αισθητός στην Πελοπ;oννησο και τη δυτική Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα. Είναι μια περιοχή που δημιουργεί σεισμούς και είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Εκτιμούμε ότι ανήκει στην τρέχουσα σεισμικότητα", δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκκας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ληξουρίου, Γ. Κατσιβέλη, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Πηγή: TheTOC.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα