Follow us

Τρομάζει η συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού - Γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως φέτος τα πράγματα θα είναι δύσκολα

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς της γρίπης, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Κορονοϊός

Τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας τα κρούσματα εποχικής γρίπης στη χώρα μας παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα. Τα lockdown, οι μάσκες, οι αποστάσεις και οι συστάσεις για μέτρα ατομικής υγιεινής και για συχνό πλύσιμο των χεριών, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, μείωσαν – και το χειμώνα του 2020 σχεδόν εξαφάνισαν- τα περιστατικά.

Δεν αναμένεται εντούτοις αυτό να συμβεί φέτος και οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για την εξέλιξη του στελέχους Α(Η3Ν2).

Ήδη μάλιστα καταγράφεται διασπορά σε άτομα νεαρής ηλικίας και σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές, με τον ΕΟΔΥ να ενημερώνει πως παραμένει σε εγρήγορση.

"Παρά το γεγονός ότι η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει τα περιστατικά της γρίπης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης που καταγράφεται είναι μικρός και, κατά κανόνα, αφορά στα σποραδικά κρούσματα του νοσήματος.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα