Follow us

Τι μας ενοχλεί τόσο κάθε φορά στις συνεντεύξεις του Γιάννη Μπέζου;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε και κυρίως άκουσε τη συνέντευξη του Γιάννη Μπέζου στο "Στούντιο 4" της ΕΡΤ1

Γιάννης Μπέζος

O Γιάννης Μπέζος έχει ένα μοναδικό ταλέντο: να λέει όλα όσα θέλει απόλυτα "πουληστερά", με τρομακτική απλότητα και με μοναδική ισχύ λόγου.

Όντας ένας εξαιρετικός ηθοποιός, όχι από αυτούς που λένε ότι είναι οι καλύτεροι, αλλά επειδή η πορεία του στην ιδιωτική τηλεόραση το αποδεικνύει, γνωρίζει πολύ καλά πως πλέον όταν μιλά μπορεί να επιβάλει τους όρους του. Ωστόσο, το να λες σήμερα πως δεν σε αφορά τι λένε οι άλλοι για εσένα, όταν δεν μπορούν να το στηρίξουν με επιχειρήματα, όχι επειδή πέτυχες, αλλά γιατί αυτή είναι η δική σου θέση απέναντι στην κριτική είναι μοναδική περίπτωση.

Διαβάστε Επίσης

Όλα αυτά σε έναν κόσμο που ο μέσος επαγγελματίας στον κόσμο του θεάματος εκλιπαρεί για καλή δημοσιότητα, για δημόσιες δηλώσεις που ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική ορθότητα, για ακόμα περισσότερους οπαδούς που μετρώνται ως ακόλουθοι στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλει τρομακτικό θάρρος να λες ακριβώς αυτό που πιστεύεις χωρίς προσχήματα. Και μην μπερδεύουμε τα φοβικά σύνδρομα του σύγχρονου δημόσιου λόγου με την ευγένεια. Ο Γιάννης Μπέζος είναι ο πιο ευγενής άνθρωπος που υπάρχει στις τηλεοπτικές εκπομπές με λόγο που θα ζήλευαν πολλοί.

Και τι δεν είπε στο "Στούντιο 4". Πέρα από το αστείο και viral απόσπασμα για τα νοσταλγικά reunion που δεν αγαπά και τους ηλιθίους παρέμειναν ίδιοι στο πέρασμα των χρόνων, ο Γιάννης Μπέζος είπε και κάτι πολύ ουσιαστικό, που αφορά τόσο τα εγχώρια media αλλά και την κοινωνία που ζούμε.

"Με ενδιαφέρει τι λέει ο άλλος αλλά θέλω κάποιο επιχείρημα. Δεν μπορεί να είμαι όμηρος των διαθέσεων του καθενός. Δεν κάνω αυτή τη δουλειά για να ικανοποιώ τις προθέσεις των άλλων. Έχω δικές μου και πολύ ισχυρές. Δεν με ενδιαφέρει αν θα στεναχωρηθεί. Με ενδιαφέρει αν θα πω την αλήθεια μου από τη στιγμή που την υπερασπίζομαι με έναν τρόπο και έχω μοχθήσει για αυτό. Το ξέρω ότι είμαι μειοψηφία. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μειοψηφία. Θέλει προσπάθεια αυτό για να γίνει. Θέλει πάνω από όλα καθαρή ματιά, να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να νιώθεις αυτοδύναμος. Εμένα δεν με έχει βοηθήσει κανένας. Ό,τι έκανα, το έκανα μόνος μου. Δεν ήξερα άνθρωπο όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά. Δεν είχα καμία επαφή. Δεν μου σταμάτησε κανείς τον δρόμο. Μόνος μου τα έκανα, μόχθησα πολύ. Προσπάθησα από πολύ χαμηλά και με το κεφάλι ψηλά χωρίς να κάνω υποχωρήσεις στη συμπεριφορά μου, στο να είμαι κολλητός ή αρεστός σε κάποιους. Νομίζω ότι και οι άνθρωποι του χώρου και το κοινό το εξετίμησε. Αν κάποιοι ενοχλούνται σημαίνει ότι έκανα καλά τη δουλειά μου. Αυτοί που ενοχλούνται καταλαβαίνουν καλύτερα” είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Και η φιλοσοφία του ουσιώδους δημοσίου λόγου συνοψίζεται σε αυτήν την παράγραφο. Δεν μπορείς να εξαρτάσαι από πρόσωπα ή συμφέροντα και να συστήνεσαι στο κοινό ως ανεξάρτητος κριτής προσώπων ή επαγγελματικών εγχειρημάτων. Δεν έχεις δικαίωμα να είσαι ένα "είδωλο" για μια μερίδα του κοινού και αυτό που τους δίνεις ως τροφή για σκέψη σαν προσωπικότητα να είναι μισό, δειλό ή ψεύτικο. Δεν γίνεται να αλλάζεις τη γνώμη σου για να γίνεις αρεστός σε ένα κοινό, ειδικά σε αυτό τον "στρατό κατοχής" όπως αποκάλεσε το Διαδίκτυο, που δεν έχει καν ονοματεπώνυμο. Το "μην τους δίνετε σημασία" έχει τόσο βαθύ νόημα σε αυτή την περίπτωση. Ούτως ή άλλως όσοι σχολιάζουν χωρίς επιχειρήματα, ανώνυμα, πίσω από τις σκιές, ακριβώς αυτό αποζητούν, λίγη σημασία. Για να αισθανθούν υπαρκτοί, ενώ δεν είναι.

Έφτασε η εποχή που καλούμε το φως να μπει στην καθημερινότητά μας. Και η αρχή για μένα θα είναι να ρίξουμε τον προβολέα πάνω μας, να εκφράσουμε την αλήθεια μας, δίχως "προστατευτικά δίχτυα", ώστε να γίνουμε περήφανοι για αυτό που πιστεύουμε και είμαστε. Τότε, αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καμία δήλωση δεν θα μας κάνει εντύπωση. Απλώς φοβόμαστε τόσο να πούμε αυτό που πιστεύουμε, που όταν κάποιος το κάνει σθεναρά μπροστά μας, προσπερνάμε αυτό που λέει (που είναι πάντα σωστό, δομημένο και μετρημένο να "ακουμπά" στην κοινή λογική) και μένουμε στο σοκ που προκαλεί η δυναμική της πράξης του. Και αυτό συνέβη χθες και με τον Γιάννη Μπέζο.

Εξαιρετική εκκίνηση για την πρώτη εβδομάδα της σεζόν. Ένα ακόμα "μπράβο" στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλου που παραμένουν το καλύτερο δίδυμο συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα