Follow us

Aide-mémoire | Η μετά ΣΚΑΪ Αναστασοπούλου, η τρίπλα του Αυτιά, ο insta-star Αντίνοος & η εκπομπή που ΠΡΕΠΕΙ να δεις σήμερα!

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Aide

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- To live της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Γιάννη Κολοκυθά, των διάσημων "Παιδιών της Αλλαγής" του ΣΚΑΪ που πλέον τον αποχαιρέτησαν, μου απέδειξε πως οι νέοι stars της τηλεοπτικής μας ενημέρωσης είναι χαλαροί, κανονικοί, με σαφείς "θέσεις" για τις πολιτικές παρατάξεις αλλά και με πολύ πολύ "συγχρονισμένες" ζωές με τους γύρω τους. Δεν γίνεται να είσαι λίγο μετά τα 30 και να το παίζεις ξύλινος και αποστασιοποιημένος επειδή το προσπαθείς να πείσεις για σοβαρός και ενημερωτικός. Μπράβο ρε παιδιά!

- Δεν έλειψαν φυσικά ερωτήσεις για την επικείμενη συνεργασία της Μαρίας Αναστασοπούλου με τον ΑΝΤ1 και το "Καλημέρα Ελλάδα", αλλά εκείνη ολόσωστα είπε τα... επιτρεπόμενα. Ότι έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την πρωινή ζώνη και πολύ πολύ σύντομα θα ξαναπούν μέσα από αυτή. Λογικό μιας και πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη τη βλέπω να φιγουράρει κάτω από το ασημί logo που φαντάζομαι ότι θα της πηγαίνει πολύ.

- Μαθαίνω πως ο Γιώργος Αυτιάς θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει πάρα μα πάρα πολύ καλά. Το "Καλημέρα" θα είναι στη θέση του στον ΣΚΑΪ, νωρίτερα από κάθε άλλη "χειμερινή" εκπομπή, και ο μετρ του είδους θα καταπιαστεί ξανά με την τέχνη του. Το "καινούργια εκπομπή" που είπε στο φινάλε μάλλον αποδίδεται στη δουλειά και την ανανέωση που σκοπεύουν να κάνουν μετά από 11 χρόνια πρωτιάς. Δεν τα λες και λίγα!

- Καλά νέα και για την -αγαπημένη αυτής της στήλης πια- Λένα Φλυτζάνη που μαθαίνω πως κάπου εκεί στο Σαββατοκύριακο θα τη βλέπουμε επίσης, ακόμα και μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Καμπουράκη. Όταν κάνεις έντιμα τη δουλειά σου, αυτό τελικά βγαίνει και στο γυαλί.

- Βέβαια και όταν δεν την κάνεις, το γυαλί σε πληρώνει. Με το ίδιο νόμισμα. Να το θυμάστε!

- Και ενώ όλοι παλεύουμε για μια καθημερινότητα πιο ελεύθερη και πολύχρωμη, έχεις κάθε τόσο την Αφροδίτη Λατινοπούλου να λέει τα δικά της. Καταρχάς να πούμε πως όσο κι αν την κατηγορούμε για οπισθοδρομικές απόψεις, αυτές υπάρχουν και "εκπροσωπούν" μεγάλο κομμάτι της συντηρητικής κοινωνίας μας. Είναι το "παλιό" και το "καινούργιο". Ωστόσο, επειδή ποντάρει στην πρόκληση κάθε φορά, μπλέκοντας κι έναν celebrity με μια αποψούλα της, ας σταματούσαμε την τόση αναπαραγωγή και τότε να έβλεπα πόσους αφορούν τελικά αυτά που λέει.

- Κάτι μου λέει πως επίκειται και άλλη επίσημη τηλεοπτική ανακοίνωση! Από μέρα σε μέρα, μας έρχεται να μπαίνει καθένας στη θέση του.

- Από την άλλη, χάζευα και την Τατιάνα Στεφανίδου να κάνει τις διακοπές της, με τον τρόπο της κάθε καλοκαίρι και σκεφτόμουν... Έχει σημασία να μην κρύβεις από το κοινό αυτό που είσαι. Είναι πολλά τα καρέ στο άλμπουμ: η υπέρλαμπρη εμφάνιση στο πλευρό της 18χρονης Λυδίας, τα σχόλια της Βανδή για τα... παιδάκια τους - μη ξεχνάτε πως ζήσαμε εξωφυλλικά και τηλεοπτικά live τις εγκυμοσύνες αυτές, ο τίτλος της "σιδηράς κυρίας" της μεσημεριανής ζώνης. Όλες οι ιδιότητες κάτω από μία ομπρέλα: Η Τατιάνα είναι ένας δυνατός τηλεοπτικός μαχητής και αυτό το ξέρει καλά ο τηλεθεατής. Για αυτό και αργά ή γρήγορα, όταν υπάρχει πραγματικός λόγος, την ανταμείβει με ποσοστά. Όχι θεόρατα, αλλά αυτά που αξίζουν σε μια γυναίκα που δεν έκανε εδώ και δεκαετίες ούτε μισή σεζόν ένα βήμα πίσω.

- Με έχει εντυπωσιάσει και η "εξωστρέφεια" του Αντίνοου Αλμπάνη. Εντάξει ότι είναι ο βασιλιάς του eye candy του ελληνικού instagram το ξέραμε εδώ και χρόνια. Αλλά η σημερινή γυμνή φωτογράφισή του με έκανε να καταλάβω πως αν ένας άνθρωπος γουστάρει την πάρτη του και τη ζωή του, είναι ωραίο να το μοιράζεται. Δεν είναι κακό να μας αρέσουμε! Και δεν βγαίνει και καθόλου "περίεργο" τελικά. Μπορεί τελικά (και) αυτό να γίνεται έμπνευση για άλλους, μιας και ο λόγος του είναι αρκετά σκεπτόμενος, σύγχρονος και κάπως παρεμβατικός. Έχει σημασία να είσαι μια ολοκληρωμένη παρουσία, όταν αποτελείς πηγή έμπνευσης. Αυτό άραγε δεν σημαίνει influencer;

- Πέντε (more or less) χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα οι all star συμμετέχοντες του Survivor; Ρε λεφτά που έχει για πέταμα ο Acun. Μπράβο σας που το καταφέρατε αυτό, αγαπητοί επιβιώσαντες, αλλά μιλάμε για πραγματικά τσάμπα λεφτά. Τόσα λεφτά για... καρύδες;

- Κάθισα να παρακολουθήσω και το "Life is a beach” του STAR. Και προτίμησα να δω το επεισόδιο της Κεφαλονιάς για να καταλάβω πόσο καλά αποτυπώνουν τις ομορφιές ενός τόπου, επειδή απλά έχω μεγαλώσει εκεί και ξέρω κάθε του "ατού". Και ξέρετε κάτι; Για πρώτη φορά είδα μια εκπομπή να κοιτά με σεβασμό έναν τόπο, με πολύ μοντέρνα ματιά, με fun διάθεση, χωρίς φολκλόρ αναφορές, χωρίς "εμπορικά" κολλήματα. Και είδα και μια μοντέρνα ταξιδιωτική εκπομπή στην ουσία της. Όταν φτάνεις στο Φώκι και την Κουτσουπιά, καταλαβαίνεις πως το έχεις ξεψαχνίσει το νησί. Αλλά φροντίζεις να δείξεις και σκηνές από μια σύγχρονη πόλη, αυτή του Αργοστολίου. Πλήρης σύντομη ξενάγηση και πολύ σύγχρονη εικόνα. Από εμένα είναι "ναι". Αν όλα τα επεισόδια ήταν όπως το επεισόδιο για την Κεφαλονιά, όχι απλά πρέπει να τη δούμε, αλλά και να τη χειροκροτήσουμε.

Ες αύριον τα σπουδαία!

Aide-mémoire | Η μετά ΣΚΑΪ Αναστασοπούλου, η τρίπλα του Αυτιά, ο insta-star Αντίνοος & η εκπομπή που ΠΡΕΠΕΙ να δεις σήμερα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα