Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Eurovision 2023!

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ουκρανία δεν μπορεί να διοργανώσει την επόμενη Eurovision

Η ρωσική εισβολή, όπως είναι φυσικό, κάνει την Ουκρανία να μην μπορεί να διοργανώσει την επόμενη Eurovision και έτσι η EBU ανακοίνωσε πως ο διαγωνισμός θα εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη χρονιά.

Όπως έγινε γνωστό επισήμως πια, η EBU ήρθε σε συμφωνία με το BBC και έτσι ο 67ος Διαγωνισμός της Eurovision θα διοργανωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αντί για την Ουκρανία. Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το πλάνο, η ουκρανική τηλεόραση θα συνεργαστεί με το BBC ώστε ο 67ος Διαγωνισμός της Eurovision να διατηρήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία της φετινής νικήτριας χώρας, ενώ το λογότυπο της φετινής διοργάνωσης θα αποκαλυφθεί αργότερα, με τις "ειδικές συνθήκες" της φετινής διοργάνωσης να του χαρίζουν ανάλογα χαρακτηριστικά.

"Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που το BBC αποδέχθηκε την πρόταση να φιλοξενήσει την Eurovision στη Ηνωμένο Βασίλειου το 2023” δήλωσε ο Martin Österdahl, επικεφαλής του διαγωνισμού της Eurovision, διευκρινίζοντας: "Το BBC ανέλαβε τον ρόλο του διοργανωτή αντί άλλου νικητή ήδη τέσσερις φορές. Συνεχίζοντας την παράδοση της αλληλεγγύης, γνωρίζουμε πως η επόμενη Eurovision θα διακρίνεται από τη δημιουργικότητα και το υψηλό επίπεδο ενός εκ των πιο πολύπειρων τηλεοπτικών δικτύων, εξασφαλίζοντας παράλληλα κάθε τιμή προς τον φετινό νικητή, την Ουκρανία”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ουκρανία θα προκριθεί ως νικήτρια της Eurovision 2022 αυτόματα στον τελικό όπου θα συναντήσει και τις συμμετοχές των BIG 5, δηλαδή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας.