Follow us

Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη | Η άγνωστη παρεξήγηση με παρουσιαστές της ΕΡΤ, η στιγμή που έκλαψε μπροστά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη & η κατάρρευση της υγείας της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη σε μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη

Βασιλική Παππά
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ήταν η λαμπερή καλεσμένη του Θοδωρή Βαμβακάρη και του Τάκη Γιαννούτσου στο πλατό της εκπομπής "Αυτός και ο Άλλος".

Η Πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στους παρουσιαστές της ΕΡΤ1 κατά την οποία ξεδίπλωσε μεγάλους σταθμούς της καριέρας της, αλλά και της προσωπικής της ζωής.

Τηλεοπτική συνάντηση ξεκίνησε κάπως διαφορετικά, με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο να αποκαλύπτουν πως παλαιότερα, όταν εργάζονταν στο ραδιόφωνο, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη είχε επικοινωνήσει μαζί τους μετά από κάποιες δηλώσεις τους για εκείνη.

Οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι τη δεδομένη στιγμή πέρασαν το τηλεφώνημα για φάρσα, πως την είχαν αδικήσει με τα λεγόμενά τους και πως η παρεξήγηση έχει λυθεί.

"Συνεχίζω να παίρνω τηλέφωνα, όχι για να παραπονιέμαι. Παίρνω τηλέφωνο για να πω ότι κάτι ήταν καλό ή "μπράβο" που το αναφέρατε. Δεν ζητάω χαρές αλλά σέβομαι τη δουλειά των άλλων είτε είναι συνεργάτες μου είτε είναι κόσμος από την κοινωνία. Το άκουσα ότι θέλατε πολύ να έρθω στην εκπομπή σας. Ακούω τα πάντα προσπαθώ να είμαι σε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα" σχολίασε όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό.

Μιλώντας για την πρώτη φορά που ένιωσε την απογοήτευση στη δουλειά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη περιέγραψε: "Η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση ήρθε την εποχή που προσπαθούσα να μπω στα κοινά. Δεν ανήκα σε πολιτική οικογένεια, ήμουν μια απλή δικηγόρος, είχα ήδη την πρώτη μου κόρη.

Ήθελα να κάνω κάτι, δεν μου αρκούσε η νομική. Άγριες εποχές τότε. Προσπαθούσα να μπω τότε υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον δήμο της Αθηνών. Προσπαθώ να βρω άκρη, ήταν τότε επικεφαλής του κόμματος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δεν έβρισκα ραντεβού, δεν μου έδινε κανείς σημασία, δεν είχα κολλήσει αφίσες στους δρόμους. Βρήκα τελικά την άκρη, του ζήτησα να μου δώσει μια ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Με έβαλε ο Έβερτ, μου είπε ότι είσαι και ωραία γυναίκα θα σε βάλω γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Απογοητεύτηκα εγώ.

Πέρασε λίγος καιρός, εγώ δεν ησυχάζω πάω και ζητάω μια θέση να δουλέψω σε σχολεία. Μου την έδωσαν, αυτό έκανε τον κόσμο να με εμπιστευτεί και να βγω αργότερα βουλευτής. Ετοιμαζόμαστε για εκλογές, νομίζω ότι θα με πάρουν στην πρώτη Αθηνών.

Με καλεί ο Μητσοτάκης παραμονή και μου λέει "συγγνώμη δεν μπορώ να σε βάλω, είσαι μικρή, προηγούνται άλλοι πιο μεγάλοι από εσένα με μεγαλύτερη υπηρεσία στο κόμμα. Έχεις χρόνια μπροστά σου". Θυμάμαι τότε ότι αρχίζω και κλαίω χωρίς γκριμάτσες, ξέβαψε και η μάσκαρα.

Αυτή ήταν η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση και εκεί κατάλαβα ότι όταν εμπιστεύεσαι ανθρώπους να σου πουν τη γνώμη τους και δεν κάνεις πάντα αυτό που σου έρχεται… Θα μπορούσα να εκνευριστώ, να φύγω, να βγω να κάνω δηλώσεις που έκαναν άλλοι. Εκεί, μαζεύτηκα και είπα τελικά, με δυσκολία, ότι εγώ θα μείνω και θα βοηθήσω από πίσω, θα έρθει και η ώρα μου, και ήρθε".

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δημιούργησε κρίση στον γάμο της με το Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε, με το ζευγάρι να απευθύνεται σε σύμβουλο γάμου: "Περάσαμε κάποιες δύσκολες εποχές γιατί ο Θόδωρος είναι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλά καλά και ξαφνικά βρέθηκε στη σκιά. Όλοι μιλούσαν για τη Γιάννα. Δεν ήταν μόνο αυτό, εγώ ασχολιόμουν αμέτρητες ώρες, δεν είχα μυαλό για τίποτε άλλο δηλαδή μια σχέση που την είχαμε σφυρηλατήσει, γιατί ήταν μια σχέση αποδοχής και μια ισορροπημένη σχέση, ξαφνικά είχε φύγει.

Αυτό, συν το θέμα της υγείας μου που ήρθε βέβαια αμέσως μετά μόλις τελείωσαν οι Ολυμπιακοί. Όταν σου έρχεται κάτι πρέπει να έχεις το θάρρος να το αντιμετωπίσεις, το να πεις αμέσως "χωρίζω", όχι. Πράγματι περάσαμε μια τέτοια δυσκολία. Για να λέγομαι ακόμα "Γιάννα Αγγελοπουλου", το ξεπεράσαμε".

Για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της, η οποία προέκυψε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η "Iron Lady" ένιωσε απλώς "Γιάννα": "Αυτά είναι δυσάρεστα αλλά πρέπει να τα θυμάται κανείς γιατί αυτά σε δυναμώνουν. Το σοκ που έπαθα όταν μου είπαν "έχεις αυτό και θα κοιτάξουμε να το προλάβουμε"...

Ήταν οι πρώτες διακοπές που έκανα με τα παιδιά μου. Πήγα να κάνω εξετάσεις και ο γιατρός φοβήθηκε, είπε στον άντρα μου ότι το αίμα μου είναι σαν νερό, και ότι δεν τολμάει να με αναλάβει. Έγινε αυτό, ξεκίνησα, σκεφτόμουν, "Κοίτα να να δεις πόσα έχω περάσει, θα γίνει καμία στραβή και θα φύγω".

Όλα τα φοβάσαι εκείνη την ώρα, ναι υπήρχε κίνδυνος. Ο Θόδωρος είχε τόσο στεναχωρηθεί, έχει και αυτός ένα μικρό πρόβλημα, βρίσκεται στην Αθήνα. Θυμάμαι ήμουν στο νοσοκομείο και τηλεφωνούσε στα παιδιά, η Καρολίνα αισθανόταν ότι είναι η γυναίκα της οικογένειας. Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε "Μαμά πήγα άνοιξα την πόρτα, μην ανησυχείς βάζω τι αυτί μου στο στήθος του, αναπνέει και κοιμάται καλά".

Όλες οι οικογένειες έχουν περάσει κάτι, εγώ μετά από αυτό πιστεύω ότι όταν καταφέρεις και ξεπεράσεις κάτι, κάποια πράγματα τα χάνεις. Όπως έκανα αργότερα την εγχείρηση στη σπονδυλική μου στήλη, μου είπαν ότι κάποια πράγματα τα ξεχνάς, να τα τρως, να τα κάνεις.

Να προσπαθείς να πάρεις το καλύτερο, να βοηθάς άλλους ανθρώπους, να μη φτάνουν στο αμήν όσον αφορά το θέμα της υγείας τους. Ένα πράγμα δεν θα πω, μη δουλέψετε για να μην πάθετε τίποτα, όχι αυτό δεν το λέω.

Κυρία είμαι πάντα, αυτό θα σας το πυον όσοι με ξέρουν, αλλά εκείνη την περίοδο αισθανόμουν Γιάννα. Είναι ανώφελο να κάνουμε τους πολύ γενναίους και τους ατρόμητους. Παθαίνεις σοκ, λες "θα πάρω τη σωστή απόφαση; Θα δουλέψει η θεραπεία;". Όλα αυτά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα