Follow us

Cash or Trash | Η Δέσποινα Μοιραράκη υποδέχεται έναν ακόμα πωλητή από τη Βόρεια Ελλάδα - Όσα θα δούμε σήμερα

Όλες οι λεπτομέρειες για το σημερινό επεισόδιο "Cash or Trash"

Βασιλική Παππά
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Με πλούσια εμπειρία και κυρίως αγάπη στον τομέα των παλιών αντικειμένων, η Δέσποινα Μοιραράκη μας προσκαλεί και μας υποδέχεται στη δημοπρασία της ζωής μας, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:30 στο Star και στο Cash or Trash!

Σήμερα, Κυριακή 12 Ιουνίου, στο Cash or Trash, πωλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, φιλοξενούνται μαζί με τα ιδιαίτερα και ασυνήθιστα αντικείμενά τους, που θα εκτιμήσει ο Θάνος Λούδος, ο ειδικός συνεργάτης της εκπομπής και θα διεκδικήσουν οι επίδοξοι αγοραστές, Γιώργος Τσαγκαράκης, Γεώργιος Καράμπελλας, Άντα Πανά, Ιόλη Χιωτίνη, Δημήτρης Δεμερτζής, Φοίβος Στρουγγάρης.

Η Δέσποινα Μοιραράκη υποδέχεται έναν ακόμα πωλητή από τα βόρεια μέρη της χώρας μας.

Ο Τάσος αποφάσισε να φέρει ένα κειμήλιο της γιαγιάς του βλέποντας το trailer της εκπομπής, για να μπορέσει να μάθει όσα δεν κατάφερε να ανακαλύψει από μόνος του.

Στο δωμάτιο του εκτιμητή οι πληροφορίες που παίρνει από τον Θάνο Λούδο είναι αρκετές για να τον βοηθήσουν να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό στο επόμενο στάδιο.

Ο βορειοελλαδίτης προπονητής σκοπεύει να παίξει "σκληρό" παιχνίδι με τους πέντε αγοραστές, μιας και η εκτίμηση ήταν ικανοποιητική.

Όλα δείχνουν πως τελικά ο χρυσός δεν είναι πάντα ο καλύτερος φίλος της γυναίκας.

Έτσι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τις κυρίες στο δωμάτιο των αγοραστών, μειώνει τον ανταγωνισμό.

Στο παιχνίδι των προσφορών παραμένουν ο έμπειρος διαμαντολόγος του Cash or Trash, Γιώργος Τσαγκαράκης και ο Δημήτρης Δεμερτζής, που κάνει επίκληση στο συναίσθημα για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο… αγώνας θα κριθεί από τον αγοραστή που θα περάσει τις άμυνες του "αντιπάλου" και θα κάνει την υψηλότερη προσφορά, για το αντικείμενο του Τάσου.

Η ώρα περνάει ευχάριστα στο Cash or Trash και η Δέσποινα Μοιραράκη υποδέχεται τις αδελφές Τσαλγίνη.

Η Γεωργία και η Ραφαέλα φέρνουν ένα αντικείμενο του παππού τους, που τους έκανε παρέα από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Με γεμάτη τη φαρέτρα πληροφοριών τους, οι όμορφες και δυναμικές αδελφές φεύγουν ικανοποιημένες από το δωμάτιο της εκτίμησης, με στόχο να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το ποσό της εκτίμησης του αντικειμένου τους.

Με ιστορίες από τη φοιτητική τους συγκατοίκηση αλλά και για την πολυχρηστικότητα του αντικειμένου τους, η δυναμική διαπραγμάτευσης, που έχουν στα χέρια τους οι αδελφές πωλήτριες, είναι επί δύο.

Έχοντας όνειρο ένα ωραίο ταξίδι αναψυχής, οι δύο αδελφές "ποντάρουν" σε εκείνους που αντιλαμβάνονται αμέσως την ιδιαιτερότητα του αντικειμένου τους.

Η έναρξη των προσφορών γίνεται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και όλα μοιάζουν ευοίωνα. Ο Δημήτρης Δεμερτζής νιώθει πως ένα ολόιδιο αντικείμενο, που είχε πουλήσει πριν χρόνια, έρχεται να πάρει πίσω τη θέση του, αφού ξαναβρίσκει ένα παρόμοιο πάλι μπροστά του.

Μήπως ήρθε η στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος με μια καλή συμφωνία;

Ένα αντικείμενο σπάνιο στο είδος του έρχεται στο Cash or Trash. Η Δέσποινα Μοιραράκη φιλοξενεί μια νέα περίπτωση, που δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές της εκπομπής να γνωρίσουν την ύπαρξη ενός αντικειμένου, που ίσως μόνο σε ένα μουσείο του εξωτερικού θα συναντούσε.

Ο Νίκος, συλλέκτης από την Κάλυμνο, εκτός από τη νησιώτικη διάθεση φέρνει και ένα δυσεύρετο αντικείμενο από τη συλλογή του, με σκοπό να μάθει ακόμα περισσότερα, από όσα ήδη γνωρίζει από την προσωπική του έρευνα.

Τι κάνει όμως ένα αντικείμενο του 19 ου αιώνα, πολυχρηστικό και αρκετά προχωρημένο για την εποχή, στα χέρια ενός αγιογράφου;

Τι γίνεται όταν η εκτίμηση του Θάνου Λούδου απέχει από εκείνη που ιδανικά υπολόγιζε να έχει ο πωλητής;

Πως ένα τόσο σπάνιο αντικείμενο βρίσκεται σε αυτά τα πλαίσια εκτίμησης; Ο μόνος τρόπος να γεφυρωθεί αυτή η διαφορά είναι στο δωμάτιο των αγοραστών.

Η περιέργεια και η ανυπομονησία να μάθουν τα πάντα για το αντικείμενο, που έχουν μπροστά τους, οι πέντε αγοραστές, κάνει τον Καλύμνιο πωλητή να πιστέψει σε μια θετική έκβαση σε αυτό το δωμάτιο.

Πρωτάρης στη δημοπρασία, ο Νικόλας μπαίνει με κατακτητικές διαθέσεις, αφού πιστεύει στη σπανιότητα του αντικειμένου του.

Ποιος θα τολμήσει όμως να προσφέρει τελικά τα περισσότερα για να αποκτήσει ένα τέτοιο αντικείμενο; Η αποδόμηση της σπανιότητας, από τον ειδικό της παρέας των πέντε συλλεκτών στις επισκευές, προκαλεί.

Ένα μικρό, όμορφο έπιπλο, ανάλογο της τρυφερότητας ενός βρέφους, είναι το αντικείμενο του Κώστα από την Αθήνα.

Η αγάπη του για τα παλιά λαογραφικά αντικείμενα, ήταν αρκετή για να τον κάνει συλλέκτη και η Δέσποινα Μοιραράκη τον υποδέχεται στο Cash or Trash.

Η ομορφιά της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης και η μοναδικότητα που έχει κάθε χειροποίητο αντικείμενο, όπως και το συγκεκριμένο που έχει μπροστά του ο Θάνος Λούδος, είναι τα κύρια προτερήματα για την περίπτωση αυτή.

Τα λάθη όμως από την προσπάθεια συντήρησης, που έχουν γίνει από τον ιδιοκτήτη του ιδιαίτερου αντικειμένου, ρίχνουν την εκτίμησή του στα τάρταρα!

Με όπλο του τη λαογραφική παράδοση και την ομορφιά του χειροποίητου αντικειμένου του, ο Κώστας κινείται με διπλωματία στο δωμάτιο των πέντε αγοραστών.

Πόσο όμως μπορεί να του κοστίσει η παρέμβαση συντήρησης, που έγινε στο αντικείμενό του, τελικά;

Με τον γνώστη στον τομέα της συντήρησης αντικειμένων Δημήτρη Δεμερτζή και με τον Γεώργιο Καράμπελλα, που αγαπά το στοιχείο του χειροποίητου, ίσως η δημοπρασία αυτή να πάρει άλλη τροπή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα