Follow us

"Ψέματα" | Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που μπαίνουν απόψε στη σειρά του Alpha - Μάθε τα πάντα για το σημερινό επεισόδιο

Νέοι ήρωες εισβάλλουν απόψε στα "Ψέματα" του Alpha

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Ένας άντρας και μια γυναίκα βγαίνουν ραντεβού. Περνούν τη νύχτα μαζί. Την επόμενη ημέρα ο ένας καταγγέλλει τον άλλο. Τι έχει συμβεί; Από αυτό το σημείο κι ύστερα αρχίζουν τα "Ψέματα", η νέα συναρπαστική σειρά του Alpha, η οποία παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, στις 22:40. Στο επεισόδιο της Παρασκευής 03 Ιουνίου εμφανίζονται για πρώτη φορά οι ρόλοι του Μάρκου (Κίμων Κουρής) και της Θάλειας (Γιούλα Μπούνταλη). Επίσης υπάρχει μια γκεστ εμφάνιση της Σοφίας Σεϊρλή στο ρόλο της Άσπας, της πεθεράς του Αντρέα (Χρήστος Λούλης).

Ήδη έχουμε παρακολουθήσει το πρώτο επεισόδιο, στο οποίο η Έλενα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), καθηγήτρια σε Λύκειο επαρχιακής πόλης, χωρίζει μετά από πολλά χρόνια με το σύζυγό της και περνάει μια πιεσμένη περίοδο. Δέχεται όμως να βγει ραντεβού με τον Αντρέα (Χρήστο Λούλη), επιτυχημένο καρδιοχειρουργό, συνάδελφο της αδερφής της, και πατέρα ενός από τους μαθητές της. Στο δεύτερο επεισόδιο η Έλενα ζει έναν εφιάλτη καθώς φαίνεται ότι δεν μπορεί να στηρίξει με αποδεικτικά στοιχεία την καταγγελία εναντίον του Αντρέα και αισθάνεται ότι όλοι την αμφισβητούν, ακόμα και οι πιο δικοί της άνθρωποι. Στο τρίτο επεισόδιο, η ιντερνετική επίθεση της Έλενας στον Αντρέα της γυρίζει μπούμερανγκ και έχει απρόβλεπτες συνέπειες καθώς το παρελθόν της επιστρέφει για να την κυνηγήσει. Θα πρέπει όμως να βάλει στην άκρη για λίγο τα προσωπικά της καθώς η Ηλιάννα, μαθήτρια της στη β’ λυκείου, κινδυνεύει. Στην προσπάθειά της να την προστατεύσει, ζητάει την βοήθεια του Αντρέα.

Στο 4ο επεισόδιο, που προβάλλεται σήμερα Παρασκευή, η Έλενα αποφασίζει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να προσπαθήσει να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το θάνατο της συζύγου του Αντρέα. Παράλληλα η Κάτια περνάει μια δύσκολη φάση στη σχέση της με τον Δήμο και το μυστικό της κινδυνεύει να βγει στο φως του ήλιου.

Η Έλενα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη) ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικούσε ο Ανδρέας (Χρήστος Λούλης) μέχρι που αυτοκτόνησε η γυναίκα του, μήπως βρει κάποια στοιχεία από το παρελθόν του, τα οποία θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του στην καταγγελία που έχει κάνει στην αστυνομία ότι την έχει βιάσει. Εκεί συναντάει την Ελπίδα (Μαριάνθη Παντελοπούλου), φίλη και συνέταιρο της Ειρήνης της γυναίκας του Ανδρέα. Κι ενώ στην αρχή έχει μεγάλη άρνηση σε αυτά που ακούει από την Έλενα ότι έχουν συμβεί, καταλήγει να της εκμυστηρευτεί ότι πριν από πολλά χρόνια, όταν ακόμα ζούσε η Ειρήνη, είχε κάνει κάτι με τον Ανδρέα. Μέχρι τώρα πίστευε ότι είχε μεθύσει και είχε συναινέσει σε αυτό που συνέβη. Όμως ακούγοντας τις περιγραφές όσων έζησε η Έλενα με τον Ανδρέα συνειδητοποίησε πως τελικά ο Ανδρέας την είχε ναρκώσει και εκείνη γιατί διαφορετικά δεν θα το έκανε ποτέ αυτό το πράγμα στη φίλη της. Κλαίει και της λέει πόσο ένοχη νιώθει και η Έλενα προσπαθεί να την κάνει να νιώσει καλύτερα λέγοντάς της ότι ενοχές πρέπει να νιώθουν οι βιαστές και όχι τα θύματα που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση. Στη συνέχεια την παροτρύνει να βρει το θάρρος και να καταθέσει στην αστυνομία για να μπορέσουν να τον κλείσουν στη φυλακή και να γλιτώσουν πιθανόν μελλοντικά θύματα από τη δράση του.

Η σειρά έχει κεντρικό άξονα τη συναίνεση, τις κοινωνικές συμβάσεις, τα δύο φύλα, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση. Μια σύγχρονη σειρά με κοινωνικό αποτύπωμα, η οποία με τρόπο σημερινό μιλάει γι αυτά που ζούμε, που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και μας έχουν απασχολήσει και προβληματίσει. Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, καταθέτουν με την ίδια πίστη, σθένος και επιχειρήματα την άποψή τους πάνω στο ίδιο γεγονός. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλευρές της αλήθειας; Ή η αλήθεια είναι μία και μοναδική; Κι εάν η αλήθεια είναι μια και μοναδική, τι γίνεται όταν δύο άνθρωποι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την ίδια "αλήθεια"; Οι απαντήσεις θα δοθούν στα "Ψέματα", μία σειρά που παίρνει υλικό από την ίδια τη ζωή και το επιστρέφει μέσα από τον μεγεθυντικό φακό της τέχνης.

Το δυνατό καστ καλείται να αφηγηθεί μια συγκλονιστική ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χρήστος Λούλης, Ζέτα Δούκα, Ιωάννης Παπαζήσης, Χρήστος Σαπουντζής, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης, Βασιλική Τρουφάκου, Θάνος Τοκάκης, Κίμων Κουρής, Δημήτρης Αριανούτσος, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Μήτσας και τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Γκικαπέππας.

Όσον αφορά την ιστορία, η 38χρονη Έλενα έχει μόλις χωρίσει, οπότε όταν της ζητά να βγουν ραντεβού ο Αντρέας, ο γοητευτικός πατέρας ενός από τους μαθητές της στο Λύκειο που διδάσκει, είναι εύλογα διστακτική. Ωστόσο δέχεται μετά την παρότρυνση της αδερφής της, που τον γνωρίζει καλά καθώς είναι συνάδελφοι στο νοσοκομείο της πόλης τους. Το ραντεβού πάει απροσδόκητα καλά και ο Αντρέας καταλήγει στο σπίτι της Έλενας, χωρίς να δούμε τι διαδραματίζεται το υπόλοιπο της βραδιάς. Την επόμενη μέρα ο Αντρέας, στέλνοντας μήνυμα στο κινητό της Έλενας την ευχαριστεί για την υπέροχη βραδιά, εκείνη όμως πηγαίνει στην αστυνομία και τον καταγγέλλει για βιασμό…

Στο αποψινό επεισόδιο, η Έλενα αποφασίζει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να προσπαθήσει να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το θάνατο της συζύγου του Αντρέα. Παράλληλα η Κάτια περνάει μια δύσκολη φάση στη σχέση της με τον Δήμο και το μυστικό της κινδυνεύει να βγει στο φως του ήλιου. Η Έλενα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη) ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικούσε ο Ανδρέας (Χρήστος Λούλης) μέχρι που αυτοκτόνησε η γυναίκα του, μήπως βρει κάποια στοιχεία από το παρελθόν του, τα οποία θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του στην καταγγελία που έχει κάνει στην αστυνομία ότι την έχει βιάσει. Εκεί συναντάει την Ελπίδα (Μαριάνθη Παντελοπούλου), φίλη και συνέταιρο της Ειρήνης της γυναίκας του Ανδρέα. Κι ενώ στην αρχή έχει μεγάλη άρνηση σε αυτά που ακούει από την Έλενα ότι έχουν συμβεί, καταλήγει να της εκμυστηρευτεί ότι πριν από πολλά χρόνια, όταν ακόμα ζούσε η Ειρήνη, είχε κάνει κάτι με τον Ανδρέα. Μέχρι τώρα πίστευε ότι είχε μεθύσει και είχε συναινέσει σε αυτό που συνέβη. Όμως ακούγοντας τις περιγραφές όσων έζησε η Έλενα με τον Ανδρέα συνειδητοποίησε πως τελικά ο Ανδρέας την είχε ναρκώσει και εκείνη γιατί διαφορετικά δεν θα το έκανε ποτέ αυτό το πράγμα στη φίλη της. Κλαίει και της λέει πόσο ένοχη νιώθει και η Έλενα προσπαθεί να την κάνει να νιώσει καλύτερα λέγοντάς της ότι ενοχές πρέπει να νιώθουν οι βιαστές και όχι τα θύματα που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση. Στη συνέχεια την παροτρύνει να βρει το θάρρος και να καταθέσει στην αστυνομία για να μπορέσουν να τον κλείσουν στη φυλακή και να γλιτώσουν πιθανόν μελλοντικά θύματα από τη δράση του.

Οι νεοι ηρωες

Θάλεια Κωστάκη (Γιούλα Μπούνταλη)

Θάλεια Κωστάκη (Γιούλα Μπούνταλη)

Η Θάλεια είναι σύντροφος της Ισμήνης και περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία να γεννηθεί το παιδί τους. Η Θάλεια μαθαίνοντας τι έχει συμβεί ανάμεσα στην Ισμήνη και τον Ανδρέα νιώθει βαθιές ενοχές, γιατί την περίοδο εκείνη είχε αφήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα την Ισμήνη μόνη της, καλύπτοντας ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ για τη ζωή των προσφύγων στη Λέσβο. Η απέχθεια που αισθάνεται για τον Ανδρέα θα μπορούσε να αποτελεί σοβαρό κίνητρο για να τον βλάψει και αυτό δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στη σχέση της με την Ισμήνη.

Μάρκος Στεργίου (Κίμων Κουρής)

Μάρκος Στεργίου (Κίμων Κουρής)

Ο Μάρκος γνωρίζει τυχαία την Έλενα, αλλά η πρώτη τους αυτή συνάντηση φαίνεται πως δεν θα ‘χει συνέχεια, καθώς η Έλενα είναι ακόμα ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιφυλακτική μετά τα όσα έχει καταγγείλει ότι έχουν συμβεί με τον Ανδρέα. Εκείνος όμως είναι αρκετά επίμονος και, μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ανταλλάσσουν μηνύματα, καταφέρνει να την πείσει να βρεθούν από κοντά. Δείχνει ιδιαίτερη κατανόηση για την κατάσταση της και είναι πολύ υποστηρικτικός σε όλο αυτό που περνάει. Όμως όταν αποκαλύπτεται το παρελθόν του, η Έλενα θα νιώσει για ακόμα μία φορά προδομένη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα