Follow us

Ισόβια και 15 χρόνια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη - Κανένα ελαφρυντικό, ένταση στη δίκη

Ίσοβια συν 15 χρόνια επέβαλε το Εφετείο στους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Ένταση στη δίκη με τους γονείς της φοιτήτριας.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον Ροδίτη στους δύο καταδικασθέντες.

Οι δικαστές είπαν ομόφωνο "όχι" στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων. Εφέτες και ένορκοι αποδέχθηκαν την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση και για τη χορήγηση ελαφρυντικών περιστάσεων.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε κατά περίπτωση την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης. Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή του 113 ΠΚ για τους νεαρούς ενήλικες δράστες. Η πολιτική αγωγή αποχώρησε από την αίθουσα υποστηρίζοντας πως η αγόρευση της υπεράσπισης εκφεύγει των ελαφρυντικών και επαναλαμβάνει ζητήματα ουσίας.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Σοκαριστική καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη

17 Απρ 2024 11:42