Follow us

Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Τα ηχηρά μηνύματα για Τουρκία και F-16 - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Τα εύσημα και τα χειροκρoτήματα που απέσπασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Κυριάκος Μητσοτάκης Κογκρέσο.

Με μια ομιλία ορόσημο, ανάλογη της ιστορικής στιγμής για τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που απευθύνεται στο Κογκρέσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να συγκινήσει αλλά και να αποσπάσει τα εύσημα τόσο της προέδρου Νάνσι Πελόζι, όσο και των μελών του ανώτατου νομοθετικού οργάνου των ΗΠΑ. Η ομιλία του δεν ήταν μια τυπική ομιλία και έκανε μεγάλη εντύπωση στους αμερικανούς ακροατές του.

Παράλληλα όμως, έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε αμηχανία και εκνευρισμό στην Άγκυρα. Κι αυτό γιατί οι ακροατές του πρωθυπουργού, αμερικανοί βουλευτές και Γερουσιαστές, θα λάβουν προσεχώς κρίσιμες αποφάσεις για τα εξοπλιστικά της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός συνδύασε τις αξίες και τα ιδανικά που συνδέουν τους αγώνες που έδωσαν οι δύο λαοί για την ανεξαρτησία τους, όπως η "Δημοκρατία" και η "Ελευθερία", τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν με την εισβολή στην Ουκρανία της Ρωσίας, αλλά και με την τακτική του αναθεωρητισμού που ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, με την συνεχή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα