Follow us

"Επιδότηση" ακόμη και πάνω από 100 ευρώ τον μήνα για το ρεύμα - Παραδείγματα με τα νέα μέτρα στήριξης

Ο νέος μηχανισμός για το ρεύμα δημιουργείται για να καλύψει αυτούς που έμειναν ακάλυπτοι φέτος τον χειμώνα από το υφιστάμενο σύστημα επιδοτήσεων.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
ρεύμα

Αν η επιβάρυνση ενός νοικοκυριού από τη λεγόμενη "ρήτρα αναπροσαρμογής" φτάνει στα 80 ευρώ ανά μήνα όπως συνέβη τον Μάρτιο, το αόρατο χέρι του κράτους θα φροντίζει ο καταναλωτής να επιβαρύνεται μόνο με 16 ευρώ ή και λιγότερα αν ανήκει σε ευπαθή κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου.

Και αν συνθήκες στην αγορά χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλουν στο να υποχωρήσει η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα 50 ευρώ ανά μήνα, το κράτος θα απορροφά τα 40 ευρώ με τον πολίτη να καταβάλλει τα υπόλοιπα 10.

Αυτή θα είναι η ουσία του νέου μηχανισμού στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των υψηλών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πολίτες να γνωρίζουν ότι θα βγάλουν το καλοκαίρι και τον χειμώνα του 2022 με τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα είναι υψηλότερες κατά περισσότερο από 20% σε σχέση με τα επίπεδα που ίσχυαν τον Μάιο του 2021, όταν και ξεκίνησε το ράλι στην τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Διάβασε περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα