Follow us

TV Analysis: Όσα είδα, όσα δεν άντεξα να δω & όσα μου έλειψαν το Πάσχα

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για όσες τις εκπομπές του "έλειψαν" λόγω Πάσχα

TV Analysis: Όσα είδα, όσα δεν άντεξα να δω & όσα μου έλειψαν το Πάσχα

Είναι αυτές οι μέρες που καταλαβαίνεις πως χάνεις τους ρυθμούς σου στην τηλεόραση, που ενώ είσαι χαλαρός και θες να δεις αυτά που αγαπάς, δεν είναι στον αέρα και εσύ ξενερώνεις. Για μένα το φετινό Πάσχα δεν είχε πολλή συνδρομητική τηλεόραση (εκτός από το ασταμάτητο ραντεβού μου με τις "Σέρρες" στον ΑΝΤ1+ και το εξαιρετικό "Merli” του Netflix) οπότε άρχισα να σκαλίζω και να συνειδητοποιώ τι μου λείπει από την τηλεόραση, όταν σταματά.

Συνειδητοποίησα λοιπόν πως πραγματικά "έψαξα” να δω ποιες μέρες έχει Ελένη Μενεγάκη, όχι γιατί αν δεν δω "Ελένη” θα πάθω κάτι σημαντικό ή θα χάσω κάποια ενημέρωση, αλλά επειδή είναι μια ωραία τηλεοπτική παρέα όταν χαλαρώνεις, όταν τρως ή όταν τελοσπάντων θες να κάτσεις να δεις τηλεόραση ενώ παίζεις παράλληλα με το κινητό σου.

Κατάλαβα πως έψαχνα τις συνεντεύξεις του "Στούντιο 4". Το είδα ακόμα και χωρίς πολλή επικαιρότητα που ήταν μάλλον -δεν ξέρω αν ήταν όντως, αλλά έμοιαζε- μαγνητοσκοπημένο κάποιες μέρες. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος κάνουν ωραίες συνεντεύξεις, σχολιάζουν απλά και καθημερινά πράγματα που τουλάχιστον εμένα με αφορούν. Μ' αρέσει όταν ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος "γειώνει” κάτι ανούσια θέματα που δεν αφορούν κανένα και τα παρουσιάζουμε ως σημαντικά στην τηλεόραση για να γεμίσουμε χρόνο, μ' αρέσει που η Νάνσυ Ζαμπέτογλου ενώ είναι μια μάχιμη επαγγελματίας βρίσκει τηλεοπτική ισορροπία μπροστά στην κάμερα. Μ' αρέσει που έχουν μαζί τους και άκαυτα ευγενικά παιδιά, που μπορεί να το παρακάνουν στο τηλεοπτικό χαμόγελο, λες και είναι η Μαρίνα Κουντουράτου στους "Δυο ξένους", αλλά τουλάχιστον δεν λένε βλακείες για τρασίλες σε ριάλιτι.

Μου έλειψε και το MasterChef. Μπορεί να ξενέρωσα όσο μπορούσα με την αποχώρηση του Μπόλλου, αλλά τελικά κατάλαβα πως με έχει κερδίσει όσο δεν πάει ο φετινός κύκλος. Χωρίς κανέναν φανατισμό εκ μέρους μου για τους παίκτες, το βλέπω σχεδόν κάθε φορά -ειδικά προς Πέμπτη και Παρασκευή- και τελικά με κρατά. Και φυσικά όταν συνειδητοποίησα πως έλεγε "Επόμενο επεισόδιο 27/4” ξενέρωσα ακόμα περισσότερο. Ωραία δουλειά, σε αντίθεση με το "Survivor” που νιώθω ότι βλέπω κακή σαπουνόπερα. Το ξέρατε εσείς πως σχεδόν πιάστηκε στα χέρια ο Άρης Σοϊλέδης με τον Τάκη Καραγκούνια; Τυχαία έπεσα πάνω στη σκηνή, μάλιστα LIVE στην τηλεόραση, και έπαθα πλάκα με το πόσο έχει πέσει το επίπεδο. Ναι εντάξει πουλάει και μάλιστα σημαντικά αλλά ώρες ώρες καταλαβαίνεις τη φθορά και λυπάσαι. Και από την άλλη έχεις τους... κονιόρδους του "MasterChef” να μην έχουν αποκαλύψει καθόλη τη διάρκεια του κύκλου τη σεξουαλική προτίμηση της Φανής, λόγου χάρη, για να σεβαστούν την ιδιωτικότητά της. Εξού και ο λόγος που χαρακτηρίζω φίνα κάποια προγράμματα και κάποια όχι.

Και τελικά τι είδα;

Δεν μου έλειψε καθόλου επειδή όντως είδα την εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη το Σαββατοκύριακο. Θα μου πεις τι το ιδιαίτερο έχει; Τίποτα. Ο Καμπουράκης απλά είναι ωραίος τύπος, λένε γρήγορα τα θέματα και κάνουν κανονικά σχόλια που ταυτίζονται με τις απόψεις μου, κάνουν και λίγο καλαμπούρι όταν βγαίνει ο Τσελίκας. Τι άλλο πρέπει να κάνει κάποιος τα πρωινά του Σαββατοκύριακου; Πολύ λυπάμαι που ακούω ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ελπίζω να αξιοποιήσουν τη Λένα Φλυτζάνη και να αναδείξουν τον Αντώνη Κρητικό που τα λέει ωραία. Μιας και έπιασα τον ΣΚΑΪ, να πω ότι εντόπισα και έναν ικανό ρεπόρτερ του δελτίου που επίσης τα έλεγε ωραία και ευγενικά, ονόματι Σπύρος Αλεξανδρής. Μην απορήσετε αν σύντομα τον δείτε και μπροστά, πολύ ψυχαγωγικός μού φάνηκε για να τον φάει η Ενημέρωση.

Είδα και επεισόδια "Σασμού” που κατάλαβα ξανά γιατί κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία. Τα πράγματα στον "Σασμό” δεν γίνονται με τη σκιά του καθημερινού, γίνονται κανονικά. Πήγε λόγου χάρη η Σεμίνα, ρόλο στον οποίο πετάει η Εριέττα Μανούρη, και κατέθεσε όσα έγιναν στη δολοφονία του Πετρή, σχεδόν μετά από εκβιασμό του φυλακισμένου Καραπάνου (που υποδύεται υποδειγματικά ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος) και συμμαχία του Γεράσιμου, τον οποίο ενσαρκώνει μια χαρά ο πραγματικά αξιόλογος Αργύρης Πανταζάρας, και της Στέλλας, για χάρη της οποίας τα δίνει όλα η Ευγενία Σαμαρά που μου αποδεικνύει κάθε φορά πόσο καλή ηθοποιός γίνεται μέρα με τη μέρα. Γενικά εγώ ψηφίζω "Σασμό”, κι ας είναι κλισέ η βεντέτα.

Είδα το βράδυ της Ανάστασης και την επανάληψη του "ChartShow" με τη Δέσποινα Βανδή που φάνηκε να στρώνει. Η Δέσποινα είναι τόσο καλή τηλεοπτικά, ειδικά εδώ που διαχειρίζεται με αξιοπρέπεια την επαγγελματική της ιδιότητα. Μάλιστα, την είδα να κάνει κους κους και με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και να παραδέχεται πως "κάτι ξέρει" από "πειραγμένες" παραστάσεις και να χαζογελά, αφού μιλούσε για τον Βασίλη Μπισμπίκη. Αν έλειπαν τα σύνδρομα PANIKού στις εμφανίσεις των καλλιτεχνών, να πήγαιναν και τίποτα περισσότερο μεγάλα ονόματα να πουν τα τραγούδια τους. Σε γενικές γραμμές όμως το πράγμα έφτιαξε πολύ σε σχέση με την πρεμιέρα, σε σημείο που δεν ήθελα να το αλλάξω ενώ ήξερα πως είχε "Ανάσταση με το MEGA" και την Έλλη Κοκκίνου.

By the way, σε τι ωραία φάση και η Έλλη Κοκκίνου. Όμορφη, κατασταλαγμένη, ωραία τύπισσα και ως προσωπικότητα, μήπως η τηλεόραση να την αξιοποιούσε λίγο περισσότερο, αντί να βλέπουμε αντιστάρ να μας ξενερώνουν σε ρόλο κριτή που βαριούνται τη ζωή τους μπροστά στην κάμερα. Λέω εγώ τώρα.

Αυτά για ριβιού, εις αύριον τα σπουδαία.

TV Analysis: Όσα είδα, όσα δεν άντεξα να δω & όσα μου έλειψαν το Πάσχα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα