Follow us

Νέα εποχή Μακρόν: Επανεκλογή χωρίς περίοδο χάριτος

Γιατί ο Μακρόν δεν έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο - Τι λένε οι γαλλικές εφημερίδες

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Emmanuel Macron - Εμάνουελ Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατόρθωσε να σπάσει τη "γκίνια" που είχε δημιουργηθεί από την αποτυχία δύο προέδρων την τελευταία 20ετία που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν στην δεύτερη προσπάθειά τους. Για την ευρεία νίκη του με ποσοστό πάνω από 58% συνέβαλαν όσοι έκαναν το "δημοκρατικό τους καθήκον" απέναντι στο τι θα σήμαινε η εκλογή Λε Πεν, ενώ ηχηρό είναι και το μήνυμα που στέλνει το 28,2% που επέλεξε να απέχει.

Το 2017 ο δικός του αέρας και η δυναμική της Μαρίν Λε Πεν είχαν αφήσει εκτός β' γύρου τον τελευταίο σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που είχε εκλεγεί το 2012 ψαλιδίζοντας τις φιλοδοξίες του Νικολά Σαρκοζί για μια δεύτερη θητεία -που με τη σειρά του είχε κερδίσει την πρώτη το 2007 απέναντι στην άλλοτε σύντροφο στη ζωή και το κόμμα του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Αν όμως το 2017, ο κομήτης Μακρόν είδε τη Γαλλία να του παραδίδεται με ποσοστό 66% αυτή τη φορά, όπως σημειώνει η εφημερίδα Monde "δεν υπάρχει περίοδος χάριτος".

Διάβασε περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Σοκαριστική καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη

17 Απρ 2024 11:42