Follow us

Αρση περιοριστικών μέτρων εν μέσω εκτόξευσης κρουσμάτων: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το χρονοδιάγραμμα

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η άνοδος των κρουσμάτων δεν έχει επιβαρύνει την εικόνα των νοσοκομείων. Τι θα γίνει με την τέταρτη δόση.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Κορονοϊός Αθήνα lockdown

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας καλείται να αποφασίσει στη σημερινή της συνεδρίαση τα επόμενα βήματα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, τα οποία, όπως έχει τονιστεί, θα γίνουν σταδιακά. Μια συνεδρίαση που για ακόμη εβδομάδα πραγματοποιείται εν μέσω πολλών νέων ημερήσιων κρουσμάτων.

Μόνο χθες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι νέες ημερήσιες διαγνώσεις άγγιξαν σχεδόν τις 29 χιλιάδες, με 49 επιπλέον θανάτους και 351 ασθενείς με Covid διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Παράλληλα, καθαρά αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο στα λύματα παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+41%), στα Ιωάννινα (+108%), στον Άγιο Νικόλαο (+233%) και στο Ηράκλειο (+291%).

Στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών, που αφορούν στα διαγνωστικά τεστ, πώς θα γίνεται η είσοδος στους κλειστούς χώρους και μη υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά, γιατί είναι πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που εξετάζεται για την περίοδο του καλοκαιριού, δηλαδή είτε από 18 Απριλίου, είτε από τον Μάιο, η πρόσβαση στους χώρους- και κατά βάση στους εξωτερικούς χώρους- να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του πιστοποιητικού.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα