Follow us

Κι όμως, η Κατερίνα Λιόλιου έκανε hit ένα τραγούδι του Πάριου σε μουσική Βαρδή, 21 χρόνια μετά!

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το ανορθόδοξο της ελληνικής μουσικής και τον απίθανο ρόλο ενός άκυρου video στο YouTube

Κατερίνα Λιόλιου

Αν ακούς ελληνική μουσική τις τελευταίες μέρες, ειδικά στο ραδιόφωνο θα έχεις δει να κάνει την εμφάνισή του ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τραγούδι του Γιάννη Πάριου με τίτλο "Με ρωτάς τους άλλους". Το συγκεκριμένο κομμάτι ανήκει στον δίσκο του διάσημου τραγουδιστή με τίτλο "Άλλη μια φορά" που κυκλοφόρησε το 2001, δηλαδή πριν 21 χρόνια, και είναι γραμμένο από τον Αντώνη Βαρδή και τον Βασίλη Γιαννόπουλο.

Πόσο τυχαία έγινε trend ένα τραγούδι, δύο δεκαετίες και κάτι μετά την κυκλοφορία του;

Αν googl-άρει κάποιος το τραγούδι θα δει πως επανήλθε μέσω... Λαρίσης στην επικαιρότητα.

Πολλά σχόλια στο YouTube αναφέρουν πως είναι ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του Νίκου Οικονομόπουλου στις live εμφανίσεις του, ωστόσο καμία επίσημη εκδοχή του "Μη ρωτάς τους άλλους" με τη φωνή του δημοφιλούς τραγουδιστή δεν υπάρχει τους τελευταίους μήνες, παρά μόνο κάποια βίντεο από τις εμφανίσεις του στο Fantasia που το ερμηνεύει και έχουν ανέβει μέσα στον τελευταίο μήνα, δηλαδή μέσα στο 2022 που το κομμάτι άρχισε να... περπατάει.

Ας πάμε όμως σε ένα βιωματικό περιστατικό. Πώς έμαθα εγώ το "Μη ρωτάς τους άλλους"; Με έναν πολύ παράξενο τρόπο, που μάλλον "προδίδει" πώς λειτουργεί η μουσική σήμερα. Τις ημέρες που ολοκληρωνόταν το "Just The 2 Of Us", όλα έδειχναν πως θα κέρδιζαν η Κατερίνα Λιόλιου και η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου. Κάνοντας αναζητήσεις, εκείνες τις μέρες δηλαδή προς τα τέλη του 2021, για την Κατερίνα Λιόλιου, άκουγα τα τραγούδια της "Story", "Η ψυχολογία μου" και "Μεγάλα λόγια". Το YouTube κατάλαβε πως μού αρέσει η Λιόλιου κι άρχισε να μου... σερβίρει κι άλλα κομμάτια της. Έτσι, κάποια στιγμή έφτασα και στα... ανεπίσημα. Και τότε άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου το "Μη ρωτάς τους άλλους".

Η Κατερίνα Λιόλιου, μέσα στο 2021, είχε εμφανιστεί στο MEGA STAR και τραγούδησε το συγκεκριμένο κομμάτι σε unplugged εκδοχή και μια πολύ τρυφερή γυναικεία ερμηνεία. Το συγκεκριμένο βίντεο μετρά ήδη περίπου 80 χιλιάδες προβολές και αυτές κυρίως μέσα στο 2022 – ιδού πού οδηγούν τα googl-αρίσματα ελέω J2US.

Αρκούσε αυτό το video λοιπόν για να αναστήσει ένα τραγούδι ενός σπουδαίου τραγουδιστή;

Όχι αν κρίνει κανείς πως υπάρχει ένα ακόμα video, πάλι από την Κατερίνα Λιόλιου, ακόμα πιο παλιό από αυτό που σας ανέφερα που τραγουδά πάλι ένα απόσπασμα από το συγκεκριμένο κομμάτι, το "Μη ρωτάς τους άλλους". Με λίγα λόγια ένα σχεδόν ερασιτεχνικό live session που ανέβηκε στο YouTube από μία ψιλοάγνωστη τραγουδίστρια, που δεν είχε πάει καν στο Just the Two Of Us, συγκέντρωσε περί τις 180 χιλιάδες προβολές και όντως επανέφερε το κομμάτι στην επικαιρότητα. Όταν αυτό ανέβηκε στο YouTube account του MEGA, με σαφώς μεγαλύτερη δυναμική αφού μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερη τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, έγινε το χιτ.

Το ότι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες συνέπεσαν στο να "θυμηθούν" ένα συγκεκριμένο κομμάτι το 2022, θα έλεγα πως κινητοποίησε τον Γιώργο Σαμπάνη να μπει κι αυτός στην κούρσα της "διεκδίκησής" του, αφού με την κιθάρα του παρουσίασε και εκείνος μια εκδοχή του συγκεκριμένου τραγουδιού.

Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!

Κατά τη γνώμη μου αν δεν υπήρχε το video των live session της Κατερίνας Λιόλιου στα... προτεινόμενα δίπλα στο "τώρα πια απ' τα στόρι μου θα με βλέπεις αγόρι μου" των 4 εκατομμυρίων επίσημων προβολών, τώρα χιλιάδες άνθρωποι δεν θα τραγουδούσαν "κόβω και τις φλέβες μου για σένα". Συγχαρητήρια, κυρία Λιόλιου!

*Αν απορείς ποια είναι η Κατερίνα Λιόλιου, επειδή δεν ακούς ελληνική μουσική, θα σου πω ότι είναι ένα κορίτσι που στα 19 του εμφανίστηκε στο "The Voice", στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν στον ΑΝΤ1, και κατάφερε να κάνει μεγάλη επιτυχία φέτος. Παράλληλα, νίκησε τον πρόσφατο κύκλο του "Just The 2 Of Us" και είναι παρουσιάστρια των backstage του νέου "X-Factor".

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε για να αναδειχθεί η αξία του YouTube για την ελληνική μουσική σήμερα και για τους εύθικτους δεν έχω καμία πρόθεση να απαξιώσω την πρώτη του εκδοχή από τον Γιάννη Πάριο. Απλά αυτή είναι η δύναμη της μουσικής, τόσο απλά!

Κι όμως, η Κατερίνα Λιόλιου έκανε hit ένα τραγούδι του Πάριου σε μουσική Βαρδή, 21 χρόνια μετά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα