Follow us

Είσαι λάτρης της πεζοπορίας; Το απαραίτητο item που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου (και που συνήθως δεν υπολογίζεις)

Είσαι σίγουρη πως το backpack σου έχει μέσα όλα τα απαραίτητα;

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
aty

Αν είσαι από τα άτομα εκείνα που αγαπούν τη φύση και την επαφή μαζί της, σίγουρα η άνοιξη είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για εσένα. Οι εξωτερικοί χώροι είναι ανθισμένοι και καταπράσινοι, έτοιμοι να σε υποδεχτούν με την παρέα σου για εξορμήσεις στο φυσικό τοπίο. Αναπόσπαστο μέρος αυτών και οι πεζοπορίες, είτε πιο σύντομες και εύκολες, αν δεν είσαι άκρως αθλητικός τύπος, είτε πιο απαιτητικές, εάν είσαι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα πράγμα είναι βέβαιο: προτού αποχωρήσεις από το σπίτι σου για να εξερευνήσεις το επόμενο βουνό, φαράγγι, πεδιάδα ή ποτάμι, θα πρέπει να σιγουρευτείς πως έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείς τις μέρες που θα είσαι εκεί.

Εκτός από τον βασικό εξοπλισμό που είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας, όπως είναι τα μποτάκια, τα κατάλληλα ρούχα, μερικά σνακ ή ένα παγούρι για το νερό σου, υπάρχει και ένα ακόμα απαραίτητο item που ίσως, πολλές φορές, να ξεχνάς - ενώ σίγουρα δε θα έπρεπε. Αυτός είναι ο φαρμακευτικός εξοπλισμός, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάτι έκτακτο όπως είναι ένας ξαφνικός τραυματισμός.

Μπορεί η φύση να μας χαρίζει υπέροχες εικόνες που κάνουν το μυαλό μας να ταξιδεύει και να απαλλάσσεται από καθημερινό στρες, όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο ιδανικά. Υπάρχουν και οι φορές που μας δείχνει το "σκληρό" της πρόσωπο. Πολύ συχνά, κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας, ένα μεγάλο κόψιμο ή ένας τραυματισμός είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

Περνώντας από ένα πιο στενό και πυκνό από δέντρα μονοπάτι, είναι πολύ πιθανό να τραυματιστείς από κλαδιά που μπαίνουν στο δρόμο σου, ή ακόμα και να σκίσεις το δέρμα σου, με εκδορές και γρατζουνιές αν παραπατήσεις σε τραχύ ή πετρώδες έδαφος. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, γι΄αυτό και μέσα στο εφοδιασμένο κιτ πρώτων βοηθειών σου θα πρέπει να υπάρχουν τα XXL επιθέματα της Hansaplast, που θα σου επιτρέψουν να καλύψεις ένα μικρό ή μεγάλο τραύμα, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή ασπίδα προστασίας της πληγής από τα βακτήρια και τις ακαθαρσίες.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα