
Επισκεπτόμαστε πέντε wine bar-restaurants για να φρεσκάρουμε και να αναβαθμίσουμε τις οινικές μας εμπειρίες, δοκιμάζοντας σπάνιες ποικιλίες και ετικέτες μαζί με τα κατάλληλα συνοδευτικά τους.
Στο "Manouka" για Πετρουλιανό και Βλάχικο
Στην Ερμού, το "Manouka wine restaurant" επαναπροσδιορίζει τη λίστα κρασιών συνθέτοντας μια "εγκυκλοπαίδεια" για τις γηγενείς ποικιλίες. Ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος καταγράφει εκατό διαφορετικές ετικέτες και μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε σπάνιες ποικιλίες ή να εμβαθύνουμε καλύτερα στις γνωστές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Πετρουλιανός, μια λευκή ποικιλία με καταγωγή από τη Λακωνία, πλούσια σε νότες γκρέιπφρουτ, περγαμόντου και χαμομηλιού. Η ποικιλία είχε εξαφανιστεί και αναβίωσε με τη συμβολή της οικογένειας Βατίστα. Εδώ, η μοναδική μονοποικιλιακή φιάλη βρίσκει το γευστικό της ταίρι σε μια πεντανόστιμη σπιτική ψαρόσουπα πεσκανδρίτσας διά χειρός Ελένης Αλειφέρη. Γι’ αυτούς που προτιμούν τις ερυθρές ποικιλίες κατάλληλη επιλογή είναι το Βλάχικο, που ευωδιάζει φρούτα του δάσους, με γλυκά μπαχαρικά και πράσινα φύλλα, και απογειώνει τα σμυρναίικα σουτζουκάκια του καταλόγου.
Δες περισσότερα στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr