Follow us

Προειδοποίηση Τζανάκη: Ξεκινά εβδομάδα κορύφωσης σε θανάτους και διασωληνώσεις - ''Κάντε τεστ πριν το γιορτινό τραπέζι''

Ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε πως η νέα εβδομάδα θα αποτελέσει εβδομάδα κορύφωσης για όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αλλά και για τους θανάτους.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
κορονοϊός Χριστούγεννα

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Ο ίδιος εκτίμησε πως η νέα εβδομάδα θα αποτελέσει εβδομάδα κορύφωσης για όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αλλά και για τους θανάτους.

''Τα κρούσματα έπεσαν από τις 29/11. Την περασμένη εβδομάδα έπεσαν πάλι κατά 800 κρούσματα. Ανέβηκαν θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ'', είπε σε πρωινή εκπομπή του Open και συμπλήρωσε πως μετά τις 20/12 θα δούμε καθοδική πορεία.

Όσον αφορά την τρίτη δόση για τους άνω των 60 χρόνων δήλωσε πως: ''Για κάθε 100.000 εμβολιασμένους με Γ' δόση άνω των 60, θα έχουμε 10-20 θανάτους λιγότερους''. Ενώ εξήγησε πως ''οι άνω των 60 που έχει περάσει εξάμηνο από εμβολιασμό τους, συμβάλλουν στη μεγάλη δεξαμενή θανάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ''.

Διάβασε περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα