Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει την αυθεντική συνταγή για μελομακάρονα

Γλυκά Χριστούγεννα από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Την Πέμπτη 9/12 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το πρώτο μέρος από τα "Γλυκά Χριστούγεννα" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Στο πρώτο μέρος, θα βρείτε 10 κλασικές Χριστουγεννιάτικες συνταγές για τα γλυκά που θα φτιάξετε φέτος στις γιορτές. Μυρωδάτα, σιροπιαστά μελομακάρονα, τραγανούς κουραμπιέδες, μελωμένες δίπλες, κλασικό μπακλαβά και κανταΐφι. Γιατί Χριστούγεννα χωρίς τα γλυκά της Αργυρώς δεν γίνονται!

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία συνταγή της Αργυρώς για τα ωραιότερα σπιτικά μελομακάρονα που θα φτιάξετε για τους αγαπημένους σας!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

KOMMATIA: 70, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 25΄

YΛΙΚΑ

  • 240 γρ. σπορέλαιο
  • 240 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 160 γρ. χυµό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα µαγειρική
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσµα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. µέλι θυµαρίσιο
  • 1/2 λεµόνι ακέρωτο
  • αλεσµένο φιστίκι Αιγίνης ή καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ σε ένα µπολ. Βάζουµε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσµα πορτοκαλιού.

2. Διαλύουµε τη σόδα στο χυµό και τη ρίχνουµε στο µίγµα. Ανακατεύουµε µε το σύρµα, ρίχνουµε µέσα το αλεύρι και ανακατεύουµε απαλά να το πάρει το µίγµα. Δεν ανακατεύουµε το µίγµα πολύ. Η ζύµη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

3. Παίρνουµε ζύµη σε µέγεθος καρυδιού και πλάθουµε µικρά µελοµακάρονα. Τα αραδιάζουµε σε λαµαρίνες. Ελαφρά κάνουµε σχέδια µε πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουµε για περίπου 25’ σε καλά προθερµασµένο φούρνο στους 160oC, στον αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουµε να κρυώσουν τελείως.

4. Για το σιρόπι: Βάζουµε όλα τα υλικά σε µία κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουµε 3’. Ξαφρίζουµε τον αφρό. Αφήνουµε το σιρόπι σε χαµηλή θερµοκρασία στο 1 και µελώνουµε τα µελοµακάρονα.

5. Βουτάµε τα µελοµακάρονα στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουµε µε φιστίκι ή καρύδι.

Και για άλλες αγαπημένες, εορταστικές και χιλιοδοκιμασμένες συνταγές για μαγικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά της Αργυρώς μπες εδώ.