Follow us

Σπιτικό ψωμί και πιτάκια από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Την Πέμπτη 2/12 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "Σπιτικό Ψωμί και πιτάκια" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σπιτικό ψωμί και πιτάκια από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 λαχταριστές συνταγές για αφράτες, σπιτικές ζύμες. Νόστιμες, μαλακές, ροδοψημένες με τραγανή κόρα, σκέτες ή γεμισμένες με διάφορα υλικά, τυρί, κιμά, λιαστή ντομάτα. Συνταγές με όλα τα μυστικά για να σας πετύχουν. Εύκολα, γρήγορα και ζυμωμένες από τα χεράκια σας!

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία συνταγή της Αργυρώς για Τυρόψωμο με ελαιόλαδο και βότανα σε μπουκιές που θα φτιάξετε και θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας!

Αργυρώ Τηλεθεατής

Tυροψωµο µε ελαιολαδο & βοτανα σε µπουκιες

1 ΚΑΡΒΕΛΙ, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄ + ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΟΣ, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 25΄

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 350 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι µαγιά
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

  • 2 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ψιλοτριµµένο σκληρό κεφαλοτύρι
  • 1 κ.γ. µαϊντανό αποξηραµένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο αποξηραµένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. κρεµµύδι αποξηραµένο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το ψωµί: Σε ένα µπολ βάζουµε το χλιαρό νερό, τη µαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουµε να διαλυθεί η µαγιά. Λίγο λίγο ρίχνουµε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας µε κουτάλι. Όταν η ζύµη αρχίσει να µαζεύει, µε την προσθήκη του αλευριού, τη µαζεύουµε σε µπάλα µε το χέρι.

2. Τη µεταφέρουµε σε αλευρωµένη επιφάνεια και τη ζυµώνουµε για 5’-10’ µε δυνατές κινήσεις µε τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύµη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνουµε ελαφρά ένα βαθύ µπολ και βάζουµε µέσα τη ζύµη. Σκεπάζουµε µε νωπή πετσέτα ή µεµβράνη και την αφήνουµε σε ζεστό σηµείο για 40’.

3. Αφού φουσκώσει η ζύµη, τη χωρίζουµε σε 15 κοµµάτια. Πλάθουµε µπαλάκια, αλευρώνουµε ένα µαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας και τα κόβουµε στη µέση.

4. Για το στήσιµο: Ανακατεύουµε σε ένα µπολ το λιωµένο βούτυρο, το λάδι και τα βότανα-µπαχαρικά. Περιχύνουµε τα κοµµατάκια ζύµης. Απαλά ανακατεύουµε να ντυθούν µε τα µυρωδικά και να λαδωθούν παντού. Πασπαλίζουµε µε το µισό τυρί. Θέλουµε κάθε µπαλάκι ζύµης να καλυφθεί από λάδι, βότανα, µπαχαρικά και τυρί.

5. Σε µία µεγάλη φόρµα-δαχτυλίδι (τυλίξτε τη µε αλουµινόχαρτο απ’ έξω για να µην τρέξει λάδι) ή στρογγυλό ταψάκι 26-28 εκ. (ντύστε το µε λαδόκολλα για να ξεφορµαριστεί εύκολα) αραδιάζουµε τα µπαλάκια ζύµης σε µια στρώση στην αρχή και ύστερα από πάνω όσα περισσέψουν σε δεύτερη στρώση. Πασπαλίζουµε µε το υπόλοιπο τυρί. Αφήνουµε σε ζεστό σηµείο για 45’, να φουσκώσει.

6. Ψήνουµε σε καλά προθερµασµένο φούρνο στους 170oC, για περίπου 25’, µέχρι να ροδίσει. Για πιο τραγανό αποτέλεσµα, αφού ψηθεί, βγάζουµε από το ταψί το καρβέλι και το ακουµπάµε σε σχάρα. Αφήνουµε να ψηθεί για λίγα επιπλέον λεπτά. Ζεστό είναι µοναδικό, τρώγεται σαν σνακ ή µε πράσινη σαλάτα.

Και επειδή το καλό ψωμί έχει πολλές παραλλαγές και δεν το χορταίνουμε ποτέ μπες εδώ και θα βρεις τις καλύτερες συνταγές της Αργυρώς!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα