Μετάλλαξη Όμικρον: Μπήκε και στην Ευρώπη και σκορπά ανησυχία ενόψει Χριστουγέννων - Προβληματισμός στην Αθήνα

Η έντονη ανησυχία που επικρατεί για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού έχει προκαλέσει προβληματισμό ενόψει των Χριστουγέννων - Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν τις εξελίξεις

ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC

Δεν πρόλαβαν να πάρουν μέτρα οι ευρωπαϊκές χώρες και ήδη τα πρώτα κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού έκαναν την εμφάνισή τους σε Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Ολλανδία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ταχύτατη διασπορά της νόσου που μέσα σε λίγα 24ωρα αρχίζει να εξαπλώνεται σε αρκετά κράτη εκτός Νοτίου Αφρικής θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.

Ωστόσο τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους λοιμωξιολόγους δείχνουν να είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά τα συμπτώματα που προκαλεί η μετάλλαξη, τα οποία επί του παρόντος φαίνονται να είναι ήπια.

Το ερώτημα όμως που παραμένει αναπάντητο είναι αν τα εμβόλια προστατεύουν το νέο στέλεχος της νόσου. Οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί και αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών που κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματά.

Δες περισσότερα στο thetoc.gr