Κώστας Τσακαλίδης: Ποιος είναι ο φωτογράφος της "κραυγής" στις φωτιές της Εύβοιας - Στις 100 καλύτερες εικόνες του 2021

Ο φωτογράφος Κώστας Τσακαλίδης που "συνέλαβε" την εικόνα της 81χρονης Παναγιώτας Ριτσόπη από τις πυρκαγιές στην Εύβοια μιλά για τη viral φωτογραφία.

ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC

"Όταν σηκώνεις την κάμερά σου για να τραβήξεις ένα στιγμιότυπο, δεν σκέφτεσαι αν αυτό που τραβάς εκείνη τη στιγμή μπορεί να είναι ένα σημαντικό ντοκουμέντο υπενθύμισης. Ούτε και την επιδραστικότητα που θα έχει στον κόσμο. Αργότερα πια, όταν την ξαναείδα κατάλαβα ότι πρόκειται για μια σημαντική εικόνα", τονίζει μεταξύ άλλων στο GRTimes, ο Κώστας Τσακαλίδης.

Ο φωτογράφος "συνέλαβε" την εικόνα της 81χρονης Παναγιώτας Ριτσόπη από τις πυρκαγιές στην Εύβοια η οποία έμελλε λίγους μήνες αργότερα να συμπεριληφθεί στο ετήσιο άλμπουμ του περιοδικού TIME μαζί με άλλα 99 "κλικ" που συγκλόνισαν τον κόσμο την χρονιά που πέρασε. Μια εικόνα σπαραξικάρδια και ταυτόχρονα τόσο ενδεικτική της κατάστασης που επικράτησε το φετινό καλοκαίρι με τις μεγάλες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία του ελληνικού χάρτη.

Είναι δε χαρακτηριστικό το εισαγωγικό απόσπασμα του ίδιου του περιοδικού TIME που τονίζει: "Θυμάστε που πριν από ένα χρόνο οι άνθρωποι νόμιζαν ότι το 2021 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά για τον κόσμο; Ότι το 2020 ήταν μοναδικά καταραμένο, η χειρότερη χρονιά που τα πάντα θα είχαν λυθεί μέχρι τον Ιανουάριο; Κι όμως, το 2021 αποδείχθηκε εν τέλει, ότι ήταν ένας γεμάτος χρόνος από ημιτελείς μεταβάσεις, μισοκρατημένες υποσχέσεις. Ο κόσμος κινήθηκε ξανά, ναι, αλλά όχι για πολύ και σπάνια μαζί.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr