Follow us

Οι καλύτερες συνταγές για λαδόκολλα και γάστρα από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

Την Πέμπτη 25/11 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "Λαδόκολλα και γάστρα" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Οι καλύτερες συνταγές για λαδόκολλα και γάστρα από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 πεντανόστιμες συνταγές για ψησίματα σε λαδόκολλα και γάστρα ώστε να απογειώσετε τα φαγητά σας. Συνταγές που εγκλωβίζουν όλες τις ωραίες μυρωδιές και τους ατμούς από το κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά και τις μαρινάδες τους και το αποτέλεσμα είναι πιο ζουμερό από ποτέ… Σιγοψημένο κατσικάκι στη λαδόκολλα, κλέφτικο γεμιστό κοτόπουλο, μεθυσμένο χοιρινό στη γάστρα…

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία αρωματική συνταγή της Αργυρώς για χταποδάκι στο πήλινο με φάβα για να απολαύσετε με την οικογένεια σας!

Χταπόδι κονφί στο πήλινο µε φάβα παντρεµένη

Χταποδι κονφί στο πηλινο µε φαβα παντρεµενη

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 45΄, ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 45΄

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό
  • 1 µπουκάλι ξίδι από κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5-6 κόκκους πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κλαδάκι ρίγανη
  • µπόλικο ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 κρεµµύδι ξερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 1 µέτριο κρεµµύδι σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το χταπόδι: Χρειαζόµαστε ένα µικρό πήλινο σκεύος που να χωράει το χταπόδι. Αυτό είναι βασικό, για να µην απλώσουν τα υγρά που θα χρησιµοποιήσουµε. Βάζουµε το χταπόδι στο πήλινο και το περιχύνουµε µε το ξίδι. Το σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε για µία ώρα.

2. Στραγγίζουµε και πετάµε το ξίδι. Βάζουµε στο πήλινο τη δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο και τη ρίγανη και καλύπτουµε το χταπόδι µε ελαιόλαδο. Σκεπάζουµε µε λαδόκολλα και αλουµινόχαρτο πολύ καλά, σφραγίζοντας γύρω γύρω.

3. Ψήνουµε στους 200oC σε καλά προθερµασµένο φούρνο για 45’. Μετά τα πρώτα 20’ ξεσκεπάζουµε και αναποδογυρίζουµε το χταπόδι, γιατί µε το ψήσιµο µαζεύει προς τα πάνω. Σφραγίζουµε ξανά το πήλινο και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 25’ επιπλέον.

4. Αφού ψηθεί, το βγάζουµε από το ζουµί του, το κόβουµε σε κοµµάτια και το σερβίρουµε µε παντρεµένη φάβα. Περιχύνουµε µε τα ζουµάκια ψησίµατος.

5. Για τη φάβα: Μουλιάζουµε τη φάβα µέσα σε νερό για 30’ και στη συνέχεια τη στραγγίζουµε. Τη βάζουµε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση και την καλύπτουµε µε νερό (πέντε δάχτυλα επιπλέον). Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουµε καλά. Ανακατεύουµε και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι ολόκληρο. Σιγοβράζουµε µέχρι να βράσει καλά, 30’ έως 45’ (δεν ανακατεύουµε τη φάβα από την ώρα που θα πάρει βράση, γιατί θα κολλήσει).

6. Σβήνουµε τη φωτιά και µε ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουµε συνεχώς, να κρεµώσει, ή την περνάµε από µύλο λαχανικών. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο µαραίνουµε τα κρεµµύδια και την κάππαρη για 3’-4’, να γίνουν διάφανα. Σερβίρουµε τη φάβα σε πιατέλα και τη γαρνίρουµε µε την κάππαρη και τις φέτες κρεµµυδιού.

Και επειδή η γάστρα και η λαδόκολλα μεταμορφώνει μοναδικά τις γεύσεις και το αποτέλεσμα είναι πάντα μαγικό μπες εδώ και θα βρεις τις καλύτερες συνταγές της Αργυρώς!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα