Μια αποκάλυψη-σοκ σφραγίζει τις εξελίξεις στη "Γη της Ελιάς".
Διάβασε όσα αναφέρει ο νέος "Τηλεθεατής" και εξασφάλισε αποκλειστικά το Yupiii:
Η μητέρα της Αθηνάς, Μαρία Αναγνώστου, είχε σκοτώσει, πριν από πολλά χρόνια, τον εραστή της. Πηγαίνει στη Μάνη και ο Λυκούργος, παρά το πέρασμα των χρόνων, τη θυμάται και την αναγνωρίζει. Η επίσκεψη της Χάιδως στη φυλακή, για να δει τον Βαφέα, ανασύρει μνήμες και την οδηγεί σε νέο κύκλο αίματος. Μια νέα βεντέτα μόλις αρχίζει!
H Μαρία Αναγνώστου περνά ανέμελες στιγμές στη Μάνη. Για κακή της τύχη, όμως, πέφτει πάνω στον Λυκούργο. Η Αθηνά και η Μαργαρίτα κάνουν τις συστάσεις, παρουσιάζοντάς τη με ψεύτικο όνομα. Ο Λυκούργος, όμως, σπάει το κεφάλι του να θυμηθεί πού την έχει ξαναδεί. Τελικά, ο Λυκούργος θυμάται ότι η γυναίκα που είδε μαζί με τη Μαργαρίτα και την Αθηνά είναι η Μαρία Αναγνώστου, η οποία καταδικάστηκε, πριν από πολλά χρόνια, για τη δολοφονία του εραστή της. Την ίδια στιγμή, η Μυρτάλη με την Αθηνά συζητούν την πρότασή της να της μεταβιβάσει το 25% της περιουσίας.
Η Μαργαρίτα μετρά τις μέρες για την επιστροφή του Αλέξη, ενώ εκείνος της εξομολογείται πως
γνώρισε μια κοπέλα που του αρέσει πολύ. Αποφεύγει, όμως, να της αναφέρει πως η Μάρθα του θυμίζει έντονα τη Μυρτάλη. Η μεγάλη μέρα για τη Μαργαρίτα φτάνει. Ο Αλέξης βγαίνει επιτέλους από την ψυχιατρική κλινική κι εκείνη αισιοδοξεί πως τα δύσκολα πέρασαν.