Follow us

Λαχταριστές Μακαρονάδες από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Την Πέμπτη 18/11 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "Λαχταριστές Μακαρονάδες" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Λαχταριστές Μακαρονάδες από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 εύκολες και νόστιμες συνταγές για να στρώσετε τραπέζι με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά. Συνταγές πεντανόστιμες και λαχταριστές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους και θα σας λύσουν τα χέρια. Από κανελόνια και πένες μέχρι παπαρδέλες και κυπριακές ραβιόλες, γιατί τα ζυμαρικά δεν τα βαριόμαστε ποτέ και είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή!

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία φανταστική συνταγή της Αργυρώς για κανελόνια ογκρατέν!

Αργυρώ Μακαρονάδες

Κανελονια ογκρατεν

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄ , ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 45΄

YΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό κιµά κοτόπουλο
  • 1 κρεµµύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ζεµατισµένο σπανάκι
  • 250 γρ. ασπροµανίταρα
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 1½ φλ τυρί κρέµα ή ανθότυρο
  • 1½ φλ. παρµεζάνα ψιλοτριµµένη
  • 1 ντοµάτα
  • 20 κανελόνια

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. γεµάτες αλεύρι
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέµα γάλακτος
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριµµένο
  • λίγο µοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνουµε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουµε τον κιµά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουµε να µαραθούν.

2. Σε ένα τηγάνι µε λίγο βούτυρο σοτάρουµε τα ψιλοκοµµένα µανιτάρια και αρωµατίζουµε µε λίγο θυµάρι ή µοσχοκάρυδο. Τα προσθέτουµε στον κιµά.

3. Αλατοπιπερώνουµε. Προσθέτουµε τα καρύδια και το ψιλοκοµµένο σπανάκι. Ανακατεύουµε.

4. Αφήνουµε λίγο τη γέµιση να κρυώσει και βάζουµε το τυρί κρέµα και 1 φλιτζάνι παρµεζάνα. Γεµίζουµε τα κανελόνια µε κορνέ
ή µε το χέρι.

5. Για τη σάλτσα: Λιώνουµε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουµε το αλεύρι, ανακατεύοντας για 2’-3’. Ρίχνουµε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Όταν γίνει λεία η κρέµα, προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και το µοσχοκάρυδο και αφού πήξει ελαφρά, βάζουµε το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνουµε.

6. Βουτυρώνουµε ένα πυρίµαχο σκεύος. Κάνουµε µια στρώση την ντοµάτα σε φέτες. Βάζουµε µια κουταλιά µπεσαµέλ. Κάνουµε στρώση τα κανελόνια το ένα πλάι στο άλλο και περιχύνουµε µε την υπόλοιπη κρέµα. Τέλος, πασπαλίζουµε µε την υπόλοιπη παρµεζάνα.

7. Σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200oC για 20’, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 20’ επιπλέον.

Και επειδή μία μακαρονάδα μας φτιάχνει πάντα τη μέρα μπες εδώ και θα βρεις τις καλύτερες συνταγές της Αργυρώς για ζυμαρικά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα