Follow us

Επέτειος Πολυτεχνείου: "Φρούριο" τα ΑΕΙ με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός - Drone, ελικόπτερα και "Αίαντες"

Επέτειος Πολυτεχνείου με αυξημένα αατυνομικά μέτρα, λόγω... άρσης των περιορισμών της πανδημίας και πρόσφατων εντάσεων στα πανεπιστήμια.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Επέτειος Πολυτεχνείου The Toc

Πανεπιστημιακή αστυνομία, υποχρεωτική λήψη DNA και η αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, προκαλούν ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για μια "εκρηκτική" επέτειο Πολυτεχνείου. Σε αστυνομικό "κλοιό" βρίσκονται από τη Δευτέρα, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μετά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα επιστρατευτούν για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς πρόκειται για την πρώτη χρονιά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, όπου οι εορτασμοί θα γίνουν χωρίς τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις. Αναρχικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν χθες κατάληψη στο κτήριο "Γκίνη" του ΕΜΠ, προκειμένου να αποφασίσουν μέσα από συνέλευση, το πως θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα μέτρα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να ολοκληρωθούν με την κορύφωση των εκδηλώσεων και την πορεία μνήμης της ερχόμενης Τετάρτης. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει αστυνομικούς των ΜΑΤ, της ΔΙ.ΑΣ., της ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, της Ασφάλεια, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι θα διατεθούν για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα