Follow us

Τα φαγάκια της μαμάς από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Την Πέμπτη 11/11 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "Τα φαγάκια της μαμάς" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Τα φαγάκια της μαμάς από τη χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 κλασικές και αγαπημένες συνταγές για μαμαδίστικα μαγειρέματα. Είναι συνταγές που μιλούν στην ψυχή μας γιατί μας θυμίζουν μαμά! Από μακαρόνια με κρέας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι μέχρι γίγαντες και αγκινάρες που αργήσαμε να καταλάβουμε την αξία τους, συγκεντρωμένα όλα εδώ για να τα φτιάχνετε στην οικογένειά σας.

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία συνταγή της Αργυρώς για το κλασικό Κυριακάτικο ροστ μπιφ με χοντρό μακαρόνι!

Αργυρώ Τηλεθεατής

Κλασικο ροστ μπιφ με χοντρο μακαρονι

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’, ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30’

ΥΛΙΚΑ

  • 1.200 γρ. μοσχάρι (σπάλα, στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι)
  • 3-4 σκ. Σκόρδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • 1 κλ. Σέλερι
  • 1 κ.σ. Πελτέ
  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο νερό ζεστό ή ζωμό κρέατος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • μπαχάρι, γαρίφαλο, κανέλα με μέτρο
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
  • μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα σε δοντάκια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας και τα μπήγουμε.

2. Δένουμε το κρέας για να κρατήσει το σχήμα του. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας πολύ καλά γύρω γύρω. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

3. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.

4. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Βάζουμε το κρέας μαζί με τα ζουμάκια του που έχει αφήσει στην πιατέλα ξανά στην κατσαρόλα.

5. Αλέθουμε ή λιώνουμε τις ντομάτες με πιρούνι. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να ξεκινήσει ο βρασμός. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα.

6. Βγάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής. Το κόβουμε σε φέτες και το ρίχνουμε ξανά στη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5’ με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για να μην εξατμίζονται τα υγρά της σάλτσας.

7. Αρωματίζουμε με λίγα μπαχαρικά προς το τέλος του μαγειρέματος. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

8. Σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Αν πεθύμησες το φαγητό της μανούλας, μπες στο argiro.gr και θα βρεις όλες τις συνταγές για νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα