Follow us

Πλεύρης: Στο τραπέζι υποχρεωτική 3η δόση εμβολίου για το πιστοποιητικό - Με self test τα παιδιά στους μεικτούς χώρους

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Εστίαση - TheTOC

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε σημερινή συνέντευξή του τόνισε ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως στην προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες και την κριτική που ασκήθηκε για τη μη υποχρέωση διενέργειας τεστ από τους πιστούς, είπε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Σκεψεις να είναι υποχρεωτικη η τρίτη δοση για το πιστοποιητικο εμβολιασμου

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους ανεμβολίαστους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες.

H συνέχεια στο TheTOC.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα