Follow us

Μελωμένα γλυκά από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Την Πέμπτη 4/11 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "Μελωμένα Γλυκά" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Μελωμένα γλυκά από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 λαχταριστές συνταγές για σιροπιαστά γλυκά που θα μοσχοβολήσουν όλο σας το σπίτι. Σπιτικές, εύκολες και γρήγορες συνταγές με ασύγκριτη γεύση και γλύκα. Μελωμένο σαραγλί, πολίτικο σάμαλι, σφακιανόπιτες με μέλι που θα ξετρελάνουν ολόκληρη την οικογένεια.

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία συνταγή της Αργυρώς για την πιο συγκλονιστική Καρυδόπαστα σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας!

Αργυρώ Τηλεθεατής

Καρυδοπαστα σοκολατας ποτισμενη με σιροπι σοκολατας!

ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 20, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄ + ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 40΄- 45΄

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. Φρυγανιά
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ. Ψιλοκομμένη
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (κοφτά)
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • 1/2 κ.γ. Γαρίφαλο
  • 1 φλ. Βούτυρο
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 6 αβγά χωρισμένα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 4 κ.σ. Κονιάκ
  • ξύσμα λεμονιού
  • λίγα καρύδια (πεταλούδα) για το γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 2 φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. Κακάο
  • 1½ φλ. Νερό
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 3 κ.σ. Κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. ή μακρόστενο 22x36 εκ.

2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, τη σοκολάτα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.

3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4’-5’ μέχρι να κρεμώσει το μίγμα. Έναν-έναν ρίχνουμε τους κρόκους να τους πίνει το μίγμα και το ξύσμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

4. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε ένα ένα τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα, λίγη λίγη, αναδιπλώνοντας το μίγμα με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις.

5. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 40’-45’ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Όταν βυθίζουμε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του, πρέπει να βγαίνει καθαρή και στεγνή.

6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με σουβλί για να ποτίσει με το σιρόπι σοκολάτας.

7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κονιάκ. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (να μην πήξει πολύ) για 5’. Προσθέτουμε το κονιάκ. Περιχύνουμε την καρυδόπαστα σιγά σιγά με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας. Γαρνίρουμε με τα καρύδια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Αν θέλετε και άλλες συνταγές για σιροπιαστά γλυκά, μπείτε στο argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα