Follow us

Στο Squid Game φαινόταν από την αρχή ποιος κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά

Στην κορεάτικη σειρά, που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Netflix, υπάρχουν πράγματα που απλά ποτέ δεν προσέξαμε.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Squid Game - Το Παιχνίδι του Καλαμαριού

Οι φανς (και είναι πάρα πολλοί) το έχουν περιγράψει ως ένα κράμα φτιαγμένο από την κορεάτικη ταινία του 2000 "Battle Royal" και την πολύ δημοφιλή σειρά ταινιών του Χόλιγουντ "Hunger Games". Και πράγματι το Squid Game του Κορεάτη σκηνοθέτη Hwang Dong-hyuk είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο και από τις δύο παραπάνω παραγωγές, τόσο από πλευράς φιλοσοφίας, όσο και από πλευράς εκτέλεσης.

To σύμπαν του Squid Game, της πιο πετυχημένης σειράς που παίχτηκε ποτέ στο Netflix, είναι σίγουρα ένα από τα πιο δουλεμένα και ταυτόχρονα τα πιο ενδιαφέροντα σύμπαντα που έχουμε δει στη μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια.

Το βάθος των χαρακτήρων, οι προσεγμένοι διάλογοι που δεν είναι σε κανένα σημείο τυχαίοι, τα σκηνικά, αλλά και τα κρυμμένα "στοιχεία" που βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά σημεία των εννέα επεισοδίων που αποτελούν την πρώτη σεζόν της σειράς, αποδεικνύουν πως ο Dong-hyuk είχε σκεφτεί πάρα πολύ καλά αυτή την ιστορία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Διάβασε περισσότερα στο Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα