Την Πέμπτη 21/10 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "Τούρτες….μαγικές" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!
Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 μαγικές συνταγές για τούρτες που θα σας γλυκάνουν. Τούρτες που θα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και θα είναι ακόμη καλύτερες και από του ζαχαροπλαστείου. Τούρτες για γενέθλια, για γιορτή, για κάθε περίσταση και όλα τα γούστα!
Από κλασική τούρτα σοκολατίνα, παγωμένη τούρτα λεμόνι μέχρι και αφράτη τούρτα με ζελέ γιαούρτι και βατόμουρα.
Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.
Αποκλειστικά για εσάς μία συνταγή της Αργυρώς για την πιο φανταστική καρυδένια τούρτα με σοκολάτα και καρύδα!
Τουρτα με σοκολατενιο παντεσπανι, κρεμα καρυδας & καρυδια
Κομμάτα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ + χρόνος παγώματος, Χρόνος ψησίματος: 30΄-35΄
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 125 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
- 125 γρ. βραστό νερό
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 2 πρέζες αλάτι
- 4 μεγάλα αβγά
- 400 γρ. Ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 240 γρ. Ξινόγαλο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
- 220 γρ. Ινδοκάρυδο
- 4 κρόκους από μεγάλα αβγά
- 1 κουτί εβαπορέ γάλα 400 γρ.
- 300 γρ. Ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 πρέζες αλάτι
- 180 γρ. Βούτυρο
- 250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστούμε 3 ταψάκια για το παντεσπάνι με διάμετρο 23-25 εκ. Τα βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 170oC.
2. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Την περιχύνουμε με το βραστό νερό. Αφήνουμε 1’ και με κουτάλι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά να αφρατέψει το μίγμα, περίπου 5’. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά το μίγμα πριν βάλουμε το επόμενο αβγό. Όσο πιο πολύ χτυπάμε, τόσο εξουδετερώνουμε τη μυρωδιά του αβγού. Προσθέτουμε τις βανίλιες και την υγρή σοκολάτα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε περίπου το 1/4 από το κοσκινισμένο αλεύρι. Μόλις δεν βλέπουμε αλεύρι στο μίγμα, βάζουμε το 1/3 από το ξινόγαλο, πάντα σε χαμηλή ταχύτητα, και συνεχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ στερεά και υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα από κάτω όλο το μίγμα.
4. Το ισομοιράζουμε στα ταψάκια και ψήνουμε για 20’-25’ μέχρι να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και όταν αγγίζουμε στο κέντρο να μην έχει επαναφορά. Αφήνουμε να σταθούν 10’ στα ταψιά κι έπειτα με προσοχή ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα.
5. Για την κρέμα καρύδας: Απλώνουμε την καρύδα σε λαδόκολλα. Την ψήνουμε για 10’ στους 170oC να ξανθύνει ελαφρά και ανακατεύουμε 2-3 φορές όσο ψήνεται. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
6. Βάζουμε σε κατσαρόλα τους κρόκους, το εβαπορέ, τη βανίλια και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει η κρέμα, ανακατεύο-ντας συνεχώς γιατί πιάνει στη βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει αφήνουμε για 3’-4’. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
7. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα και κάνουμε στρώσεις κρέμα παντεσπάνι. Καλύπτουμε εξωτερικά με σπάτουλα. Παγώνουμε για 2 ώρες πριν σερβίρουμε. Το παντεσπάνι μπορούμε να το κάνουμε από πριν, διατηρείται για 4-5 μέρες στο ψυγείο καλά καλυμμένο με μεμβράνη, για να μην ξεραθεί, και ένα μήνα στην κατάψυξη.
Αν θέλετε και άλλες συνταγές για μοναδικές τούρτες, μπείτε στο argiro.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr