Follow us

Σπιτικά κουλούρια & μπισκότα από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Την Πέμπτη 14/10 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό Τηλεθεατής το νέο τεύχος "Μπισκότα και κουλούρια" της χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σπιτικά κουλούρια & μπισκότα από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 φανταστικές συνταγές για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας και να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια στο σπίτι της γιαγιάς με κουλουράκια και ένα ποτήρι γάλα. Από σμυρναίικα κουλουράκια, cookies σοκολάτας μέχρι μπισκότα με μέλι, κανέλα και βρώμη για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή να δώσετε στα παιδιά σας στο σχολείο.

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία συνταγή της Αργυρώς για τα πιο λαχταριστά, τραγανά και αρωματικά κουλουράκια!

Αργυρώ Κουλούρια Τηλεθεατής

Τραγανα αρωματικα κουλουρακια

Κομμάτια: 100, Χρόνος Προετοιμασίας: 25΄ , Χρόνος Ψησίματος: 25΄

Υλικα

  • 500 γρ. Ζάχαρη
  • 500 γρ. φυτίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κρόκους (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • χυμό από 2 ζουμερά πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. Αλισίβα
  • 4 κ.σ. Κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε πολύ καλά για 8΄-10΄, να γίνουν μια αφράτη και ανοιχτόχρωμη κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.

2. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε. Φουσκώνει και χύνεται, γι’ αυτό πρέπει να το κάνουμε πάνω από τον κάδο του μίξερ.

3. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την αλισίβα και το κονιάκ. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Δεν το ρίχνουμε όλο με τη μία, ίσως να μην το πάρει όλο. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 15΄.

4. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες, αν θέλουμε αλείφουμε με διάλυμα αυγού.

5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για περίπου 25΄, να ροδίσουν καλά.

6. Οδηγίες για την αλισίβα: Θα χρειαστούμε1 κ.σ. στάχτη από ξύλα και 1 φλ. νερό. Βράζουμε για 5΄, σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλ. Φροντίζουμε να μη σουρώσουμε το κατακάθι. Αφήνουμε να κατακάτσει η αλισίβα και ξανασουρώνουμε σε φίλτρο του καφέ. Η αλισίβα είναι ο παραδοσιακός τρόπος για να κάνουμε τραγανά και αφράτα κουλουράκια.

Αν θέλετε και άλλες συνταγές για μπισκότα και κουλούρια, μπείτε στο argiro.gr για να διαλέξετε τις αγαπημένες σας και να τις φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα