Πέτρος Φιλιππίδης: Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Να δικαστεί για βιασμό κατ' εξακολούθηση και δυο απόπειρες

Η εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει ότι όσα έγιναν δεν είχαν τη συναίνεση των θυμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII

Εδώλιο για 3 κακουργήματα, έναν βιασμό και 2 απόπειρες, δείχνει προς το δικαστικό συμβούλιο η Εισαγγελέας για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη: " και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας".

Η εισαγγελική λειτουργός αντιπαρέρχεται την σθεναρή άρνηση της κατηγορίας εκ μέρους του ηθοποιού και κρίνει πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του για τις πράξεις του βιασμού και της απόπειρας σε βάρος τριών γυναικών. Φέρεται να αναφέρει ότι όσα έγιναν δεν είχαν τη συναίνεση των θυμάτων.

Το βραχιολακι

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν ότι ο ηθοποιός, δεν θα επιστρέψει με "βραχιολάκι" στο σπίτι του, αλλά θα παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως με βασικό επιχείρημα ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο φέρεται να έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο σκεπτικό τους, απορρίπτουν και την αποφυλάκιση με "βραχιολάκι" για λόγους υγείας.

Οι καταγγελίες

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις, οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο ηθοποιός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούλιο, μετά την απολογία του. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων, πως "η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του" αν επανέλθει στα επαγγελματικά του καθήκοντα θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα. Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει ή όχι τον ηθοποιό.

Πηγή: TheTOC.gr