Follow us

Σπιτικές συνταγές για φούρνο από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

Την Πέμπτη 7/10 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό "Τηλεθεατής" το έκτο τεύχος "Όλα στο φούρνο" της νέας χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σπιτικές συνταγές για φούρνο από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 νόστιμες συνταγές για φαγητά στο φούρνο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Από φαγητά σε γάστρα, πίτες, ψητά μέχρι και λαχανικά. Συνταγές που θα μοσχομυρίσουν το σπίτι σας μαμαδίστικο φαγητό, και θα ικανοποιήσουν όλες τις γεύσεις.

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς μία συνταγή της Αργυρώς για έξτρα ζουμερό ρολό με σίγουρη επιτυχία!

Ρολο εξτρα ζουμερο

Αργυρώ - Όλα στο φούρνο

Μερίδες: 6-8, Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1/2 φλ. τριμμένη ντομάτα ή κέτσαπ
  • 1,5 κιλό κιμά ανάμικτο μοσχάρι με χοιρινό
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, τριμμένες σε ψίχουλα
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 βρασμένα αβγά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το ψωμί και το ψήνουμε, να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

2. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα αβγά, την κέτσαπ ή την ντομάτα, τα σοταρισμένα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, να ασπρίσει.

3. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180οC. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Απλώνουμε πάνω τον κιμά, δίνοντάς του το σχήμα χοντρού φύλλου. Ακουμπάμε κατά μήκος τα βραστά αβγά. Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Κλείνουμε τις άκρες του ρολού, πιέζοντας τον κιμά. Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε αβγά, απλά πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα φραντζόλας.

4. Βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ ταψί. Αραδιάζουμε-τυλίγουμε το ρολό με τις φέτες του μπέικον. Θα του δώσει έξτρα γεύση και θα το προστατέψει από το να ξεραθεί και να σκάσει. Ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο παχύ (σε όγκο) είναι το ρολό.

5. Για να ελέγξουμε αν ψήθηκε, τρυπάμε στο κέντρο το ρολό και πιέζουμε. Αν τρέχει διάφανο υγρό, είναι ψημένο. Αν τρέχει ροζ, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Δεν πρέπει να το παραψήσουμε, γιατί ξεραίνεται και στεγνώνει.

Πρόταση: Πλάι στο ρολό μπορούμε να βάλουμε πατάτες. Θα γίνουν απλά τέλειες!

Αν θέλετε και άλλες συνταγές για φουρνιστά φαγητά, μπείτε στο argiro.gr για να διαλέξετε εύκολες καθημερινές συνταγές με πολύ νοστιμιά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα