Follow us

Αλμυρές και γλυκές τάρτες από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αποκλειστικά με το περιοδικό "Τηλεθεατής"

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Rnew

Την Πέμπτη 30/9 κυκλοφορεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με το περιοδικό "Τηλεθεατής" το πέμπτο τεύχος "ΤΑΡΤΕΣ… ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ" της νέας χρυσής σειράς με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Αλμυρές και γλυκές τάρτες από τη νέα χρυσή σειρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κάθε εβδομάδα η Αργυρώ μας υποδέχεται στην κουζίνα της με 10 χρυσές συνταγές για σίγουρη επιτυχία!

Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε 10 λαχταριστές συνταγές για τάρτες που θα σας ενθουσιάσουν. Τάρτες με βουτυρένια, τριφτή ζύμη ή έτοιμο φύλλο και γέμιση από αφράτες, γλυκές κρέμες μέχρι τυριά και λαχανικά. Συνταγές πανεύκολες και γρήγορες, που θα θέλετε φτιάχνετε συνέχεια με διαφορετική γέμιση κάθε φορά .

Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα μόνο στην έκδοση του 1,50€.

Αποκλειστικά για εσάς η συνταγή της Αργυρώς για μία τάρτα σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι που θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους!

Ταρτα σοκολατας με αρωμα πορτοκαλιου

αργυρώ

Κομμάτια: 8-10, Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄ + Χρόνος παγώματος, χρόνος ψησίματος: 40΄

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 100 γρ. κρύο βούτυρο σε κομματάκια
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 300 γρ. σοκολάτα 60% σε κομματάκια
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • χτυπημένη κρέμα, κακάο, καρούλια σοκολάτας, γλασαρισμένες φέτες πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για την τάρτα: Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και σε διακεκομμένη λειτουργία τα αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τους κρόκους και τη βανίλια. Δεν ανακατεύουμε πολύ.

2. Μόλις αναμιχθούν τα υλικά, μαζεύουμε σε μπάλα τη ζύμη. Πατάμε να γίνει πλακέ, τυλίγουμε σε μεμβράνη και παγώνουμε το λιγότερο για 30’.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC και βουτυρώνουμε ελαφρά μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο 23 εκ.

4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πέμπτο φύλλο. Τη στρώνουμε στην ταρτιέρα. Παγώνουμε για 20’ στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τις άκρες με τον πλάστη ή με μαχαίρι.

5. Στρώνουμε λαδόκολλα, γεμίζουμε με βαρίδια και κάνουμε τυφλό ψήσιμο για 20’ μέχρι να ροδίσουν τα πλαϊνά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και αφήνουμε να κρυώσει. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150-160oC.

6. Για τη γέμιση: Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τους κρόκους των αβγών και το αλάτι. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Όλο μαζί το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.

7. Αλείφουμε στη μισοψημένη τάρτα τη μαρμελάδα. Περιχύνουμε με τη γέμιση και ψήνουμε για 16’-18’. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

8. Πασπαλίζουμε με κακάο. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με κρέμα, καρούλια σοκολάτας και φέτες από γλασαρισμένα πορτοκάλια.

Αν θέλετε και άλλες μοναδικές συνταγές για τάρτες, μπείτε στο argiro.gr για να ικανοποιήσετε κάθε επιθυμία σας .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα