Follow us

ΕΡΤ | Το ενημερωτικό της δυναμικό πρώτο στη ψήφο του κοινού – Τα αποτελέσματα της έρευνας του Reuters

Η ενημέρωση της ΕΡΤ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, όπως προκύπτει από την έρευνα του Reuters

Βασιλική Παππά
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
ΕΡΤRnew

Η ΕΡΤ παρέχει άμεση, πολύπλευρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση στους τηλεθεατές, και όπως όλα δείχνουν ο τρόπος της έχει οδηγήσει στη δημιουργία μίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της ίδιας και του τηλεοπτικού κοινού. Τα δεδομένα της διεθνούς έρευνας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αποδεικνύουν πως η δουλειά της κρατικής τηλεόρασης αποδίδει καρπούς μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση λοιπόν κατατάσσεται πρώτη από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών. Η αίσθηση των πολιτών ότι η ΕΡΤ έχει ανακτήσει την ουδετερότητα και την αμεροληψία της στον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων, γίνεται κάθε χρόνο και ισχυρότερη, καθώς από πέρυσι έως φέτος η ΕΡΤ ανέβηκε έξι 6 θέσεις στον σχετικό πίνακα σκαρφαλώνοντας έτσι στις τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Τα στοιχεία αυτά έχουν και διεθνή σημασία για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς το Reuters διεξάγει κάθε χρόνο σε δεκάδες χώρες τη συγκεκριμένη έρευνα και δημοσιεύει τα αποτελέσματά της σε όλα τα κράτη που έχει παρουσία, προκειμένου να αναδεικνύονται τα ΜΜΕ τα οποία περιβάλλονται περισσότερο με την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα του Reuters, η ΕΡΤ ήταν και πέρυσι στην πρώτη δεκάδα των ελληνικών ΜΜΕ που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους πολίτες (στη θέση 9), αλλά κατάφερε το 2021 κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Ανέβηκε έξι ολόκληρες θέσεις και βρίσκεται πλέον μόνο πίσω από την "Καθημερινή" που είναι στη 2η θέση και το site Dikaiologitika.gr.

ΕΡΤ | Το ενημερωτικό της δυναμικό πρώτο στη ψήφο του κοινού – Τα αποτελέσματα της έρευνας του Reuters

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα