Από τα 3.040 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο από τον ΕΟΔΥ, τα 449 ήταν στη Θεσσαλονίκη.
Η διασπορά στην πόλη της Βόρειας Ελλάδας αυξάνεται, πλησιάζοντας πλέον τα νούμερα κορονοϊού της Αττικής.
Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που η συμπρωτεύουσα βρίσκεται στο κόκκινο, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, που εξέτασαν τα δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων, χωρίς να αποκλείεται μίνι lockdown για τη μείωση της διασποράς.
Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον τον υψηλότερο μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών, φτάνοντας τα 274. Ο κεντρικός τομέας Αθηνών, ακολουθώντας, έχει 101 κρούσματα στο μέσο όρο του επταημέρου.
Την ίδια ώρα, τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά. Ειδικότερα, μόλις οι μισοί, ποσοστό 51% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στη συμπρωτεύουσα ανέρχεται σε 580.270.